Antena Căutare

România, promovată în afară prin vizita Prințului Charles! Ce scriu străinii despre Meșterii populari de la Muzeul Satului sau Teatrul Național din Capitală

Vizita pe care prinţul Charles al Marii Britanii o face în această perioadă în România a fost reflectată pe larg în presa internaţională, prin intermediul unor articole ce au fost publicate de o serie de companii mass-media

Vizita pe care prinţul Charles al Marii Britanii o face în această perioadă în România a fost reflectată pe larg în presa internaţională, prin intermediul unor articole ce au fost publicate de o serie de companii mass-media cu titluri precum ”Turneu european post-Brexit”, ”Ofensivă de fermecare a europenilor”, ”Dansuri tradiţionale româneşti în debutul unui turneu european”, dar şi ”Ce ar spune Camilla?”, prin care tabloidul Daily Mail, surprinzând momentul întâlnirii prinţului britanic cu principesa Margareta, a făcut o glumă, remarcând în acelaşi timp eleganţa moştenitoarei coroanei României.

Prinţul Charles al Marii Britanii se află în această perioadă într-un turneu de nouă zile în trei ţări din Europa - România, Italia şi Austria -, considerat de presa internaţională un demers diplomatic efectuat cu scopul de a reasigura naţiunile europene de faptul că Marea Britanie va rămâne un aliat apropiat al acestora şi după Brexit.

Prinţul Charles a ajuns în Bucureşti miercuri, în aceeaşi zi în care prim-ministrul britanic Theresa May a declanşat procedura pentru Brexit, în urma căreia Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană.

Fiul reginei Elizabeth a II-a efectuează în România o vizită oficială de trei zile, marcată de numeroase activităţi şi evenimente. Preşedintele român Klaus Iohannis l-a primit pe prinţul Charles la Palatul Cotroceni şi l-a decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României” în Grad de Mare Cruce. Vizita moştenitorului britanic a inclus şi întrevederi cu premierul Sorin Grindeanu, cu Patriarhul Daniel şi cu Principesa Margareta şi Principele Radu. Moştenitorul coroanei britanice a mers şi la Muzeul Satului din Bucureşti, în Parcul Natural Văcăreşti, Centrul Vechi din Bucureşti şi a efectuat o vizită la Teatrul Naţional Bucureşti.

Prinţul Charles vizitează cu regularitate România şi deţine două proprietăţi în Transilvania. El va pleca din România vineri, iar următoarea etapă a turneului său european va fi Italia. Soţia sa, Camilla, îl va însoţi în vizitele oficiale din Italia şi Austria.

Vizita pe care prinţul Charles a efectuat-o în România a fost reflectată pe larg în presa internaţională. ”Prinţul Charles îşi continuă «Turneul Brexit» în România”, a titrat Daily Mail, joi.

Evening Standard a acordat acestui turneu diplomatic o conotaţie politică şi mai accentuată: ”Prinţul Charles vizitează România într-o ofensivă post-Brexit de fermecare a ţărilor Europene”.

ABC News a publicat un articol în care a descris un moment artistic, mai puţin protocolar, din timpul vizitei prinţului britanic, care s-a petrecut la Muzeul Satului din Bucureşti - ”Prinţul Charles se alătură unei trupe de dansuri populare româneşti în turneul său european post-Brexit”.

Acelaşi moment a fost relatat pe larg şi de postul de televiziune ITV, care a publicat pe site-ul său un articol cu titlul ”Cu toţii împreună, acum: Prinţul Charles a luat parte la un dans tradiţional din România”.

Cotidianul The Telegraph a insistat pe acelaşi moment artistic - ”Prinţul de Wales a încercat un dans tradiţional în România”.

Momentul artistic de la Muzeul Satului din Bucureşti a fost reflectat şi în titlurile publicate de Fox News - ”Prinţul Charles se alătură unei trupe de dansuri populare din România în timpul turneului său european” -, dar şi de revista americană People - ”Prinţul Charles a dansat în timpul vizitei sale în România”.

Tabloidul The Sun a preferat să insiste pe un alt aspect, reliefând încălcarea protocolului regal în timpul vizitei prinţului Charles şi ospitalitatea deosebită a românilor: ”Acesta nu este protocolul regal! Prinţul Charles a fost sărutat pe obraz de o fetiţă în timpul vizitei în România”.

”Prinţul de Wales are parte de o primire foarte prietenoasă în timpul vizitei sale la o fundaţie de caritate din România”, a continuat The Sun.

Acelaşi moment inedit a fost evidenţiat şi de tabloidul The Mirror: ”Un moment adorabil - Prinţul Charles primeşte o îmbrăţişare puternică de la un copil dintr-un orfelinat din România”.

Daily Mail, surprinzând momentul întâlnirii prinţului britanic cu principesa Margareta, a făcut o glumă, remarcând în acelaşi timp eleganţa moştenitoarei coroanei României: ”Ce ar spune Camilla? Charles o întâmpină pe prinţesa moştenitoare a României, Margareta, cu un sărut tandru pe mână (iar ea îi întoarce complimentul cu un sărut pe obraz)”.

Daily Mail a remarcat eleganţa principesei Margareta: ”Prinţul Charles şi-a început turneul european călătorind singur în România, iar soţia lui, Camilla, i se va alătura abia vineri. Însă Prinţul Charles, în vârstă de 68 de ani, nu duce lipsă de însoţitoare strălucitoare în această călătorie, şi a fost primit la un ceai oficial de principesa Margareta a României, care a fost extrem de elegantă într-un rochie verde”.

Regina selfie-urilor înfruntă geniile! Ce îi poate aduce în același loc pe Picasso și Kim Kardashian?... Descoperire istorică! Ce se întâmplă la patru zile după ce murim...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x