Antena Căutare

Românii au țipat în gura mare: Doamne ferește, asta nu e artă! Detaliul din fotografia care a SCANDALIZAT întreaga țară

Poate cea mai controversată fotografie distribuită vreodată pe Facebook îi aparține unui fotograf, Sorin Onișor. Postarea a fost făcută recent și a provocat revoltă printre internauți? De ce? Din cauza subiectului tematizat.

Poate cea mai controversată fotografie distribuită vreodată pe Facebook îi aparține unui fotograf, Sorin Onișor. Postarea a fost făcută recent și a provocat revoltă printre internauți? De ce? Din cauza subiectului tematizat.

"Despre viata si moarte....azi seara, undeva in Bucovina! Cel mai tare m-a frapat coincidenta de nume, tanarul Vasile si batranul Vasile de 83 de ani ! Baiatul l-a descoperit, vrand sa-si curete cizmele de noroi, in apa raului...", scrie autorul ei, la descrierea imaginii.

Așadar copilul surprins în timp ce a făcut o descoperire de-a dreptul funestă a provocat rumoare printre cei care-l apreciază pe fotograful specializat în fotojurnalism fotografic Autorul a susțint că nu ar fi un cadru regizat. Că băiatul ar fi descoperit cadavrul în timp ce-și spăla cizmele de noroi în apa curgătoare. Comentariile au fost extraordinar de bine polarizate, reluând vechea dilemă: până unde se întind limitele artei (fotografice)?

Pe pagina lui de Facebook, internautii i-au lasat foarte multe comentarii. Unele sunt pro, altele sunt contra. Unii români spun ca e arta, altii spun ca e o "facatura" sau o poza mult prea dură ca impact emoțional.

Comentariile postate de internauți

"Nu ne scandalizam cand vedem razboaie, refugiati, morti si omoruri in tv sau pe net. Moartea face parte din ciclul natural al vieti pe Planeta asta. A fost asa o zi neobisnuita. ..viata merge inainte prin baiatul in prim plan. Realism curat. Apreciez curajul tau de a o publica. Sper sa fii inteles "

"Sorin,asta e cred preferata mea din toate fotografiile tale; e atat de dura si cu atat de multe conotatii! As sugera sa o pastrezi pentru urmatorul WPO !"

Fotografia lui Sorin Onișor

"La o prima privire am trecut peste...nu mi-a placut ideea in sine..ma gandeam ca s-a intins unul prin apa de amorul artei...dar sa realizez ca omul ala chiar este mort si pustiul asta mai si zambeste...ce pot sa spun...grotesc.."

"O fotografie aducand o ipostaza cel putin ciudata, desigur... Totusi, artistica..."

"Copilul nu zambeste cu sufletul, natural. Este o masca pe fata lui. Si el este socat de situatie, putin incurcat de faptul ca "sta la poza"intr-o astfel de ipostaza. Mie asta-mi sugereaza."

"Pentru un copil moartea nu e ca pt un adult. Nu o intelege... Ba mai mult i se pare amuzanta. Moartea e altfel la tara ... Moartea e altfel cand nu gandesti inca profund ... Cand nu stii prea multe... Oamenii rad atunci cand nu inteleg si se simt rusinati de asta..cand nu cunosc... Asta e satul... Satul e cu totul altfel de ce se intampla "la oras"..."

"Este interesant cum sar la gat oamenii cand le strici ''estetica''. Asa cum intorc capul la un om cazut pe trotuar, un cersator, un om care doarme in strada, un om care loveste un alt om, un caine lovit de masina, etc. Intram pe Fb sa ne mintim frumos. Rusine, ai pozat adevar!"

"Cred ca toti domnii de mai sus care si-au dat cu parerea prin insulte si "rusine" ar trebui sa se documenteze mai mult despre ce inseamna fotojurnalism. In alta ordine de idei, puternica fotografie, Sorin!"


"Ce sensibila e audienta. Realitatea expusa pe tava. Nu va place? Obisnuiti-va cu ideea."

"Moartea ne sochează pe toti dar sunteti prea duri cu Sorin. Este o parte din realitate aici."

"Doamne fereste ce " oameni"!! Nastere/ moarte....botez...nunta.E viața si Sorin Onisor nu face decat sa redea viața. Nu explodeaza fb de plastic si Photoshop??? Nu cred ca ai nevoie de aprobările publicului pentru a-ti face treaba."

"Așa-i Sorin, asta e realitatea ! Unii sunt limitați rău, dar mai rău e că unele persoane și-au revărsat pe aici comentariile lor infantile, pe deasupra și comici. Am văzut, într-o altă fotografie, copilul stă, după poziția sa, relaxat în fața polițiștilor. Aștia sunt puerilii care urmăresc știrile de la ora 17.00., le plac dar nu vor să vadă. "

"Da, este o poza socanta. Nu iti place, treci mai departe / dai unfollow. Dar doar niste limitati pot sa aduca injurii si jigniri la adresa fotografului pentru ca a facut aceasta fotografie. Asadar ii intreb: e cumva Sorin angajatul vostru? De unde pana unde cu pretentiile astea sa posteze doar ce va place voua? Vad ca sunt unii inclusiv care injura si apoi au pretentia sa nu le fie sterse comentariile.... incredibil la ce nivel s-a ajuns....".

"Mare e gradina Domnului si.... Doamne dar multi prosti sunt in ea... am citit parte din comentarii si aproape toti se cred judecatori. Daca voi credeti ca a pus Sorin Onisor poza asta pentru a strange like-uri sunteti plecati cu capul. De unde apar moralistii astia chiar nu imi dau seama... get a life people si nu mai fiti ipocriti!"

"E foarte trist ca niste "oameni", frustrati dupa parerea mea, ajung sa foloseasca asemenea limbaj "fiinta josnica, viermisor etc", doar pentru ca nu sunt de acord cu o anumita postare, care nu infatiseaza decat realitatea, viata. Ar putea cel mult sa spuna ca nu e potrivit sa postezi asa ceva. Eu zic de acum sa intoarcem capul cand vedem oameni bolnavi de cancer, oameni schiloditi, arsi doar pentru ca e prea dur si nepotrivit. Eventual acestia sa nu aiba conturi sau doamne fereste sa-si posteze fotografile. Oamnei buni, asta e viata. Acel copil nu ii rade lui Sorin, el explica satului cum l-a gasit si e fericit ca el este 'eroul'. La sate, mortul se tine inca in casa, iar copii participa activ la toata ceremonia de innmormantare, ei nu percep moartea ca si noi. Ar trebui sa invatam de la ei acest lucru. E un lucru firesc, nu e rusinos, sau defaimator."

O profesoară de religie a fost aleasă Miss! Cum arată cea mai frumoasă femeie din Germania!... Nouă din zece români nu pot citi poezia asta fără greşeală! E cea mai grea provocare și toți se dau bătuți. Tu poţi?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x