Antena Căutare

Roy Patrick, un englez care și-a cumpărat o casă ieftină în Italia, a avut parte de unele surprize. Ce i s-a întâmplat

Roy Patrick, un englez în vârstă de 67 de ani, poate să spună că a văzut multe la viața lui, dar cea mai mare surpriză a venit după ce a achizionat, cu bani puțini, o casă în Italia. După bucurie, au urmat supărările. Iată ce a constatat bărbatul pe măsură ce și-a petrecut timpul în casa cumpărată.

Un sat din nordul Italiei, privit din depărtare Galerie
Povestea unui englez care și-a cumpărat o casă ieftină în Italia și a avut parte de unele surprize | Profimedia

Pare visul oricui: o casă într-un peisaj de vis, achiziționată cu bani puțini. Așa s-a bucurat și Roy Patrick când a reușit să își cumpere, cu aproximativ 16.500 de dolari, o casă veche, care a funcționat și ca școală, într-un sat de munte din nordul Italiei, numit Carrega Ligure. Atât că englezul în vârstă de 67 de ani urma, ulterior, să nu mai fie așa încântat de achiziția făcută.

Roy provine din Oxford, a divorțat și a decis să plece într-o croazieră pe Marea Mediterană. În satul unde urma să își cumpere casa veche a ajuns mai degrabă din întâmplare, după ce a făcut popas într-un port. Stând de vorbă cu oamenii locului, aceștia i-au tot vorbit despre lucrurile minunate care se regăsesc în acel sat. Curios, Roy a decis să ia acea localitate de munte la pas și a rămas, într-adevăr, impresionat.

După ce a inspectat mai multe case vechi din sat, a rămas cu gândul la o clădire din 1930, care a funcționat ca școală în vremurile de demult, iar Roy a decis să o cumpere, în 2017.

"Celelalte case erau toate drăguțe, dar nu aveau nimic special. Aceasta a fost deosebită, priveliștea este unică: felul în care soarele coboară pe după munți când apune, wow! Este Arcadia mea personală, Nirvana mea, locul terapeutic", a declarat Roy Patrick, pentru CNN Travel.

Cum primăria din acel sat, și nu numai, își dorește să repopuleze localitatea, foarte multe dintre proprietăți se vând la prețuri de nimic. La un preț foarte mic a fost vândută și casa în care urma să se mute Roy.

Roy Patrick și-a cumpărat o casă ieftină în Italia, dar a avut parte de unele surprize. Ce i s-a întâmplat

Încă de când Roy a achiziționat clădirea, a mers acolo la fiecare două săptămâni - chiar și în timpul pandemiei. Era felul lui de a se relaxa și a se deconecta de la probleme, dar are și un business în Italia - cumpără și revinde vehicule vechi cu trei roți.

"Satul Carrega", a spus el, "are mult farmec". "În top, este prietenia localnicilor, urmată de priveliștile uimitoare când mă uit pe ferestre, privind peste vale. Am cea mai bună panoramă din sat. De asemenea, sunt extrem de norocos să am, la câțiva metri distanță, o fântână alimentată de apa răcoritoare revigorantă care coboară de pe vârfurile munților", a mai spus Roy Patrick.

Cu toate acestea, Roy avea să descopere mai multe probleme la acea casă. Nu se aștepta ca totul să fie perfect, fiind veche, dar nici la o așa aventură. El își amintește că primarul a trebuit să urce pe o scară, ca să intre pe fereastră și să ajungă astfel în interiorul casei. Locuința fusese închisă zeci de ani, ușa era blocată, iar cheile nu se găseau pe nicăieri.

Însă lucrurile rele care au mai urmat s-au amestecat cu cele bune. La un moment dat, în ajunul Crăciunului, un coș de fum de pe casă s-a prăbușit din cauza zăpezii abundente, iar unul dintre vecinii lui Patrick s-a oferit voluntar să se urce pe acoperiș ca să repare ce s-a stricat. Patrick spune că a fost uimit când a văzut că bărbatul refuză să fie plătit pentru ajutorul pe care i-l oferise.

Roy a mai povestit că toți vecinii lui au fost primitori și gata să-i ajute oricând pe nou-veniți, fără să își dorească ceva la schimb. Cel mult, un pahar de vin roșu, pe care să îl împartă împreună, a spus englezul.

Chiar dacă Roy a mai făcut modificări când a renovat casa, a decis să păstreze lucruri care datează din vremurile când clădirea a fost construită, cum ar fi un mozaic cu cifre romane care indică anul când a fost construită clădirea, a păstrat podelele și unii pereți acoperiți cu lemn.

Bărbatul a mai găsit și bucăți de cărți foarte vechi, o călimară prăfuită, registre ale elevilor și alte lucruri pe care copiii și dascălii lor le-au folosit atunci.

Una peste alta, Roy Patrick spune că și-a făcut foarte mulți prieteni în sat și este foarte bucuros de fiecare dată când mănâncă niște paste italienești cu ei.

Carrega este un sat din Munții Apuseni, înconjurat de câteva cartiere ocupate de foarte puțini localnici și două cătune fantomă. Oamenii se cunosc toți între ei și discută unii cu alții de pe balconul ferestrei. Oficialii încă pun și acum la vânzare sau licitație clădiri abandonate, vechi, iar alte case prăbușite au fost vândute recent cu prețuri între 6.000 și 7.000 de dolari.

Pentru toți cei care ar fi tentați să cumpere, Patrick are câteva sfaturi: să se aștepte la foartă multă liniște și să fie pregătiți pentru drumuri accidentate și dificile. Un vehicul este esențial acolo, însă priveliștile sunt minunate, e multă liniște și mult aer curat. Fără baruri, supermarketuri, magazine sau restaurante. E esențial, însă, ca noii proprietari să aibă bani puși deoparte și pentru renovarea casei.

Klara Lima a cheltuit 1 milion de dolari să se transforme în ”păpușa Barbie de Miami”. Cum arăta înainte... O asistentă medicală a „topit” 50 de kilograme, folosind propriul său regim de slăbit. Ce dietă a urmat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x