Antena Căutare

Rugăciunea pentru încetarea epidemiei de coronavirus! Preoții o rostesc zilnic

Epidemia de coronavirus izbucnită în numeroase țări din lume i-a făcut pe creștini să se apropie mai mult de credință. Recent, Patriarhul Daniel i-a ăndemnat pe preoți să rostească o rugăciune specială pentru încetarea epidemiei.

Rugăciunea pentru încetarea epidemiei de coronavirus! Preoții o rostesc zilnic Galerie
Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei de coronavirus! Preoții o rostesc zilnic

Într-un comunicat oficial al Mitropolitului Serafim al Germaniei, Europei Centrale și Nord se arată faptul că „epidemia care încearcă lumea în această vreme este cu siguranță o chemare la pocăinţă pe care Dumnezeu ne-o adresează tuturor, o chemare la revizuirea modului de viaţă caracterizat adeseori de lipsa de credinţă în Dumnezeu, de iubire faţă de aproapele şi de responsabilitate faţă de creaţia lui Dumnezeu”.

citește și: Rugăciunea care te scapă de orice rău din viața ta! Ce se întâmplă dacă o rostești timp de o lună

Potrivit acestuia, lumea actuală este marcată tot mai mult de consumism hedonist, de egoism şi indiferenţă față de suferinţa şi nevoile aproapelui. Toate acestea afectează natura umană şi cauzează boală şi suferinţă la nivel uman, dar şi dezechilibre majore, unele cu potenţial catastrofic, la nivel planetar. Ieşirea din această situaţie nu-i posibilă decât prin întoarcerea la Dumnezeu și trăirea după poruncile Lui, care ne sunt date tocmai pentru apărarea și promovarea vieții. Să înmulțim rugăciunea și să ne punem toată nădejdea în ajutorul Bunului Dumnezeu și al Maicii Domnului”.

Rugăciunea pentru încetarea epidemiei de coronavirus! Preoții o rostesc zilnic

Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei de coronavirus! Preoții o rostesc zilnic

Cum sună rugăciunea specială pe care o rostesc preoții

Urmând îndemnul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, preoţii vor încheia slujbele bisericeşti cu următoarea rugăciune specială pentru încetarea epidemiei, pe care şi credincioşii o pot adăuga la rânduiala lor personală de rugăciune:

RUGĂCIUNEA SPECIALĂ PENTRU ÎNCETAREA EPIDEMIEI DE CORONAVIRUS

„Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce eşti bogat în milă şi, cu purtarea Ta de grijă cea înţeleaptă, ocârmuieşti viaţa noastră, ascultă rugăciunea noastră, primeşte pocăinţa noastră pentru păcate, opreşte noua boală molipsitoare (noua epidemie), precum ai încetat pedepsirea poporului Tău în vremea regelui David.

citește și: Biblia a fost contrazisă! S-a aflat adevărul despre Adam și Eva! Când a apărut primul om de pe planetă, de fapt

Cel ce eşti Doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre, dăruieşte însănătoşire celor cuprinşi de boală, ridicându-i grabnic din patul durerii, ca să Te slăvească pe Tine, Mântuitorul cel Milostiv, iar pe cei sănătoşi îi ocroteşte de orice boală. Binecuvintează, întăreşte şi păzeşte, Doamne, cu harul Tău, pe toţi cei care, cu iubire de oameni şi jertfelnicie, îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale.

Îndepărtează toată boala şi suferinţa din popor şi ne învaţă să preţuim viaţa şi sănătatea ca daruri ale Tale. Dăruieşte-ne, Dumnezeule, pacea Ta şi umple inimile noastre de credinţă neclintită în ocrotirea Ta, de nădejde în ajutorul Tău şi de dragoste faţă de Tine şi de aproapele. Că al Tău este a ne milui şi a ne mântui pe noi, Dumnezeul nostru, şi Ţie slavă înălţăm: Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!”.

Sursa: doxologia.ro

VIDEO. Cum te poți infecta cu noul coronavirus, la alergat!... Încă o descoperire terifiantă despre noul coronavirus! Ce categorie de oameni riscă cel mai mult să moară din cauza COVI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x