Antena Căutare

Rusii si sud-coreenii vor sa cloneze un mamut

Universitatea Federala Nord-Est din Rusia si Centrul sud-coreean pentru cercetari in domeniul biotehnologiei au semnat, astazi, la Seul, un acord prin care vor incerca sa cloneze un mamut, potrivit ITAR-TASS. Ca baza, pentru clonare va fi folosit un elefant indian din zilele noastre, caruia ii va aplicat ADN-ul de mamut.

"Obiectivul proiectului nostru este cooperarea in domeniul studierii genomului animalelor stravechi si una din sarcinile principale este clonarea unui mamut, care a disparut cu 4500 de ani in urma", a declarat Semion Grigoriev, cercetator principal la Muzeul mamutilor de pe langa Institutul de ecologie aplicata a Nordului din Yakutsk (nordul Rusiei).


Omul de stiinta a declarat ca desi ideea pare nerealista, sunt sanse ca un mamut sa fie colnat in cel mult 20 de ani. Cercetatorii vor cauta un material biologic satisfacator pentru clonare in partea de nord a Yakutiei, deoarece materialul detinut coreeni nu este foarte potrivit.

Semion Grigoriev a adaugat ca pentru a recolta mostre de tesut de mamut direct din permafrost coreenii ar urma sa transporte in vara un laborator mobil in Yakutia.

Punerea in practica a acestui proiect comun va ajuta, potrivit lui Grigoriev, la ridicarea specializarii expertilor din Yakutia, care vor lucra in echipa cu sud-coreenii.

foto: abc.es

Lumea este in siguranta: Batman exista in Brazilia... VIDEO! De necrezut! Criza de furie a unui... gunoier!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x