Antena Căutare

S-a descoperit teatrul unde au jucat Romeo si Julieta!

Arheologii britanici au scos la iveala scena capodoperelor lui Shakespeare: Romeo si Julieta, Henric al V-lea ori Titus Andronicus

Specialistii Muzeului de Arheologie din Londra au facut, miercuri seara, una dintre cele mai importante descoperiri din ultimii 400 de ani: au scos la iveala ramasitele teatrului unde s-au jucat, pentru prima oara, operele celebrului Willian Shakespeare: Romeo si Julieta, Titus Andronicus, Visul unei nopti de vara sau Henric al V-lea.

In 2008, in cartierul londonez Shoreditch, arheologii descoperisera "The Theatre", locul unde marele Will debutase ca actor si unde, de asemenea, aranjase primele sale opere. Din pacate, din 1622 nu se mai stia cu exactitate unde se afla "The Curtain", locul unde compania lui Shakespeare, "The Lord Chamberlains Men" jucase, intre 1577 - 1597 prestigioasele opere. Legenda spunea ca James Burbahe, directorul teatrului, il demontase intr-o singura noapte, dupa o discutie aprinsa cu proprietarul locului si fondase alta companie, astfel ca urma lui "The Curtain" se pierduse.


"Vorbim despre una dintre cele mai importante descoperiri din istoria ultimelor secole. Abia astept sa pot atinge pietrele si ramasitele teatrului care a dat cele mai mari opere ale omenirii", a declarat directorul Royal Shakespeare Company.

Cea mai tipica poveste de dragoste a Renasterii, Romeo si Julieta, a fost scrisa de Shakespeare in 1597 si pusa in scena doar cu cateva zile inainte ca teatrul sa fie dezactivat.

Un muncitor din Montpellier a fost dat afara pentru ca tragea vanturi!... Expeditie esuata pe Marea Neagra: Un norvegian a fost salvat din larg de Garda de Coasta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x