De pe teatrul de operație, în sala de operație! O întâlnire neașteptată i-a schimbat complet viața lui Felix

O întâlinire de doar câteva minute, în ploaie, cu un străin i-a schimbat întreaga viață. Felix povestește cum a schimbat uniforma militară cu halatul de spital.

De pe teatrul de operație, în sala de operație! O întâlnire neașteptată i-a schimbat complet viața lui Felix

Felix Lopez avea 47 de ani când și-a dat seama că este momentul să facă o schimbare radicală.

„Am terminat școala în 1989, fără vreo calificare. Îmi doream încă din copilărie să intru în armată, așa că m-am înscris la parașutiști”, povestește bărbatul.

Timp de patru ani, a fost soldat în armata britanică. A fost trimis în misiuni în Belfast și s-a pregătit cu trupele speciale aeriene.

„Eram înrolat de patru ani. Am început să mă întreb dacă făcusem alegerea potrivită când mi-am văzut prietenii cu facultatea terminate. Dacă ei își puteau lua viața de la capăt, eu de ce nu aș încerca?”, a spus Felix, pentru Mirror.

Simțea nevoia unei schimbări, dar nu știa ce să facă. Totul s-a schimbat într-o noapte ploioasă.

„Eram în misiune în Aldershot. Abia terminasem antrenamentul de seară, dar nu puteam să mă întorc în camera pentru că turna cu găleata afară. În timp ce așteptam, a apărut lângă mine un soldat American. Din vorbă-n vorbă, am ajuns să îi mărturisesc dorința de schimbare.

I-am povestit că aveam câțiva amici care făceau fizioterapie și că am fost întotdeauna fascinat de felul în care se mișcă corpul uman. S-a uitat la mine și mi-a spus „ar trebui să fii podiatru!”. Nu auzisem în viața mea cuvântul ăla, așa că l-am căutat pe internet”, a continuat Felix.

Așa a aflat că podiatria este acea profesie a științelor medicale dedicată cercetării, prevenirii, diagnosticării și tratamentului deformărilor, patologiei și leziunilor piciorului și structurilor aferente – în relație cu întregul corp, precum și cu manifestările bolilor sistemice – cu ajutorul tuturor sistemelor și tehnologiilor adecvate, folosindu-se de cunoștințe științifice și profesionale specializate.

Câteva săptămâni mai târziu, Felix își dădea demisia și se înscria la cursuri, pentru a-și obține diploma de podiatru.

„Am terminat studiile în 2016. Nu mi-a fost deloc ușor, dar am reușit. Sunt mândru că fac parte din NHS (n.r.- Serviciul Național de Sănătate britanic). Fiecare zi este ca un nou început, iar pacienții sunt oameni minunați”, a încheiat bărbatul.

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri