Antena Căutare

"Să ne ferim de români, în Londra". Românii plecați peste hotare, bătaia de joc a șefilor conaționali, realizați printre străini. Cum a fost umilită angajata unui hotel: "Poate speli w.c-urile singură în ditamai hotelul"

Tot mai mulţi români își părăsesc țara natală pentru a-şi face un rost peste hotare. Traiul greu din România îi împinge să îşi lase acasă copiii, părinţii şi să vină să muncească pe brânci pentru a le asigura acestora o viaţă cât mai bună şi o bătrâneţe liniştită. 

Tot mai mulţi români își părăsesc țara natală pentru a-şi face un rost peste hotare. Traiul greu din România îi împinge să îşi lase acasă copiii, părinţii şi să vină să muncească pe brânci pentru a le asigura acestora o viaţă cât mai bună şi o bătrâneţe liniştită.

Însă, de cele mai multe ori, au de îndurat situaţii umilitoare şi nedreptăţi din partea conaţionalilor, realizaţi peste hotare. Cazul unei românce a fost făcut public pe un grup destinat celor care muncesc în Londra.

"Dacă tot e să ne ferim de români în Londra am şi eu o poveste scurtă.. Am o prietenă care a lucrat o lună la Cranley Hotel în Kensington iar într-o zi a fost trimisă acasă ca "nu se mişca repede" după ce, cu o zi înainte curățase 38 de camere ( din cele 39 ale hotelului) în 2 persoane şi era ruptă de oboseală. Toate bune şi frumoase până la plată.

"Doamna" manager Dana (românca de altfel), venită dintr-un cătun uitat de lume şi de ea, ajunsă pe culmile puterii, într-o mare capitală, a început, tipic românește de altfel, să o ducă cu zăhărelul şi să o pună pe drumuri pentru o grămadă de bani (clar minimul pe economie) pe care îi are de luat.

Doamna manager Dana, te anunţ că ai plângere la HMRC, că fata de care îţi baţi joc a fost înscrisă într-o organizație care se ocupă de drepturile angajaților şi, pe viitor, dacă îţi mai rămâne funcția de "șmecheră", să ai grijă cum tratezi angajații că poate speli wc-urile singură în ditamai hotelul", scrie o româncă, revoltată de situația prietenei sale.

Povestea unei bătrâne din Suceava şi a câinilor săi. Este singură pe lume, iar din pensia ei mică își hrănește singurii... Profeția care îi îngrozește pe români. Țara noastră va fi lovită de un dezastru : "Explozii în lanț! Vor muri oamen...
Beneficiile consumului de aloe vera. Ce spun specialiștii
Specialiști spun care sunt beneficiile consumului de aloe vera asupra sănătății tale. Planta...
Horoscopul zilei de 21 martie 2023. Berbecii au nevoie de eliberare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 martie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți la ce le spune...
Parteneri
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x