Să tot fii închis în asemenea „colivii de aur”! Imagini din închisoarea de cinci stele din Arabia Saudită. Are piscină de lux și sală de bowling

Arabia Saudită rămâne o țară a paradoxurilor, în care luxul se întretaie cu sărăcia, iar pedepsele medievale din zonele sărace sunt „concurate” la nivel de Capitală cu cele la care ar râvni orice muritor de rând.

Arabia Saudită rămâne o țară a paradoxurilor, în care luxul se întretaie cu sărăcia, iar pedepsele medievale din zonele sărace sunt „concurate” la nivel de Capitală cu cele la care ar râvni orice muritor de rând.

De exemplu, prinţii şi miliardarii arestaţi la începutul lunii, în Arabia Saudită, sunt în continuare prizonieri într-o închisoare de lux. De trei săptămâni sunt închişi într-o aripă a hotelului Ritz Carlton. Cei pedepsiți sunt „condamnați” la o viață cum numai în basmele orientale găsim: cei închiși dispun de piscină de lux și sala de bowling, iar condițiile fac față oricărui complex exclusivist de lux.

Tot ceea ce ți-ar putea lipsi într-un asemenea context e libertatea și numai ea!

O echipă BBC a primit permisiunea să filmeze în interior. Sunt primele imagini făcute publice după momentul arestării. Celebrul hotel de cinci stele din Riad pare mai degrabă pustiu, iar în filmare nu apar turişti străini. Nu se ştie dacă saudiţii surprinşi de cameră sunt chiar prizonierii de lux sau alţi oaspeţi ai hotelului, potrivit digi 24.

„Când vine vorba de centre de detenţie, acesta este mai presus de orice: are piscină de lux, restaurante, sală de gimnastică. Totul străluceşte. În discuţiile pe care le-am avut cu oficiali, ni s-a spus că atunci când oamenii au fost aduşi aici, aprope de miezul nopţii pe 4 noiembrie, erau vizibil supăraţi ”, afirmă Lyse Doucet, corespondent BBC.

Ultimele știri