Antena Căutare

Sărac lipit pământului în copilărie, un miliardar a lăsat prin testament câte două milioane de dolari fiecărui locuitor din satul său natal

Se spune că nu este important unde te naști. „Total greșit!”, ar spune consătenii lui Antonino Fernandez, părintele unei cunoscute mărci de bere internaționale. Ei, bine, toți cei 80 de locuitori ai satului spaniol Cerezales del Condado au devenit milionari.

Se spune că nu este important unde te naști. „Total greșit!”, ar spune consătenii lui Antonino Fernandez, părintele unei cunoscute mărci de bere internaționale. Ei, bine, toți cei 80 de locuitori ai satului spaniol Cerezales del Condado au devenit milionari.

Norocul lor a constat în faptul că aici s-a născut Antonino Fernandez, fostul director al Grupo Modelo, care produce „Corona”, berea cunoscută în întreaga lume.

Afaceristul miliardat a murit în această vară, în august 2016, după ce emigrase în Mexic în 1949, când avea 32 de ani.


Fernandez a lăsat prin testament 169 de milioane de lire pentru locuitorii din Cerezales, locul unde a crescut. Născut într-o familie numeroasă, cu 13 copii, bărbatul a trăit într-o sărăcie crâncenă.

A fost nevoit să abandoneze școala


La vârstă de 14 ani, Antonino Fernandez a fost nevoit să abandoneze școală. Deși și-ar fi dorit ca băiatul lor să aibă parte de educație, părinții săi nu își mai putea permite să plătească taxele. Norocul său l-a reprezentat întâlnirea cu o fată extraordinară, dintr-o familie influentă.

Fernandez s-a căsătorit cu Cinia Gonzalez Diez și s-a mutat în Mexic, unde s-a angajat la compania unchiului soției sale, Grupo Modelo. În 1971 a devenit CEO și a făcut din „Corona” cea mai populară bere mexicană, exportată în toată lumea.

Cu siguranță, numele miliardarului va rămâne în memoria comunității, mai ales după așa un gest mărinimos.

Sursă foto și text: Daily Mail/ abc.es

VIDEO! Povestea celui mai trist motan a emoţionat o lume întreagă. A fost găsit tăiat și cu coloana vertebrală fracturat... Horoscopul zilei de 25 noiembrie! Scorpionii fac schimbări în viața personală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x