Antena Căutare

Sarmalele sau ciorba in paine ar putea deveni marci inregistrate

Sarmalele, ciorba in paine sau placintele cu branza ar putea deveni marci inregistrate. O echipa de 50 de studenti clujeni au invatat taranii din Ardeal cum sa inregistreze la OSIM felurile de mancare pe care le gatesc de zeci de ani.

Sarmalele cu pasat, painea in oua si alte produse traditionale din Ardeal ar putea deveni in curand marci inregistrate. Asta dupa ce mai multi studenti clujeni au luat initiativa si au colindat intreaga Transilvanie pentru a afla care sunt produsele specifice fiecarei zone.

Studentii au intrat in bucatariile gospodinelor si au invatat cum se prepara mancarurile traditionale. In schimb, batranii au fost invatati cum sa inregistreze fiecare fel de mancare. Apoi, cu lectia invatata tinerii au prezentat profesorilor mancarurile in cadrul unui examen practic.

Tinerii studenti au avut de unde sa aleaga, pentru ca bucataria romaneasca este foarte bogata in tot felul de preparate. Desi taranii le cunosc de sute de ani, nu s-a gandit nimeni sa le inregistreze.

Sursa: Antena3

NASA a descoperit una dintre cele mai mici planete din afara sistemului nostru solar... VIDEO! Alte zeci de pasari moarte in Constanta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x