Antena Căutare

Au mașini de lux și cămăși de firmă! Satul Odobești a fost ridicat din cerșit, iar locuitorii trăiesc împărătește pe bani primiți din milă!

Suedia a devenit patria romilor din comuna Odobeşti, Dâmboviţa. Mulţi dintre ei, care aici abia trăiau de pe o zi pe alta, au descoperit bogăţia ţării nordice.

Suedia a devenit patria romilor din comuna Odobeşti, Dâmboviţa. Mulţi dintre ei, care aici abia trăiau de pe o zi pe alta, au descoperit bogăţia ţării nordice.

A fost suficient să plece o dată şi au simţit gustul banului făcut uşor. Din cerşit. Şi nu au de gând să renunţe, pentru că aşa şi-au ridicat case, şi-au luat maşini şi se îmbracă acum după ultima modă.

Cu mâna întinsă, stăteau şi aşteptau. Totul era bine calculat. Fiecare gest, fiecare cuvânt: "Tasămică-ei-ei. Hei, hei". Ce înseamnă? "Mulțumesc".

Suedia

Printre romii din Odobeşti care au luat drumul Suediei e şi Marin. De doi ani încoace, a uitat sărăcia. Umblă la costum, are trei maşini şi acum îşi construieşte şi o casă. În Suedia, face bani frumoşi, spune el, nu ca în România.

Şi Nicu spune că a cerşit în Suedia, cu soţia, dar mai făcea şi vindea şi linguri pe lângă. Într-un an, treaba a mers bine. Şi-au construit şi ei în Odobeşti o locuinţă impunătoare.

Odobești

Sunt şi romi care spun că s-au dus acolo cu gând să muncească. Şi în ţară ar fi putut să o facă, dar altfel plătesc suedezii şi altfel se uită la bani românii.

Bărbatul făcea curăţenie prin curţile oamenilor. Aici, deşi a încercat, spune că n-a putut să îşi găsească un loc de muncă.

Studiile arată că în ultimii ani, aproape 90 la sută din cerşetorii care au ajuns în Suedia provin din România.

VIDEO: Ce a păţit un taximetrist din România cu o clientă din cauza unei piese difuzate la radio... Ionescu sau Popescu? Ce spune numele de familie despre tine! Ai curaj să încerci?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x