Antena Căutare

Savantul autist! A "recitat" din memorie primele 22.414 zecimale ale constantei matematice Pi

În 2004, Daniel Tammet a devenit cunoscut publicului larg după ce a "recitat" din memorie primele 22.414 zecimale ale constantei matematice Pi (3,141592...), în 5 ore şi 9 minute, fără să comită nicio eroare.

În 2004, Daniel Tammet a devenit cunoscut publicului larg după ce a "recitat" din memorie primele 22.414 zecimale ale constantei matematice Pi (3,141592...), în 5 ore şi 9 minute, fără să comită nicio eroare. Performanţa sa a avut loc la Muzeul de Istorie a Ştiinţei din Oxford şi a determinat stabilirea unui record european.

În acelaşi an, Daniel Tammet a fost diagnosticat cu sindromul savantului autist. El poate să realizeze o serie de sarcini mintale complexe şi să înveţe cu o rapiditate de care minţile "normale" nu sunt capabile.

Cine este Daniel Tammet

Astfel de cazuri sunt comune în rândul persoanelor diagnosticate cu tulburări din spectrul autist, iar Daniel Tammet spune că diferenţele dintre minţile savante şi minţile non-savante au fost exagerate de reprezentanţii industriei medicale.

Potrivit spuselor sale, acele capacităţi uluitoare nu reprezintă rezultatul unui "capriciu" genetic, ci mai degrabă rezultatul unei forme bogate şi complexe de gândire asociativă şi imaginaţie. El mai spune că gândirea autistă este de fapt o variaţie extremă a genului de gândire al tuturor oamenilor, indiferent dacă este vorba de visarea cu ochii deschişi în timpul zilei sau de folosirea în vorbire a calambururilor şi a metaforelor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O tânără a avut parte de surpriza vieţii ei după ce a deschis un ou de ciocolată... A plimbat 3 bunicuţe cu 265 km/h! Reacţia lor este nemaipomenită!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x