Antena Căutare

Scenariu apocaliptic: Delta Dunarii ar putea disparea in 100 de ani

Un cercetator roman de la cel mai important institut oceanografic din Statele Unite sustine ca Delta Dunarii va disparea in 100 de ani. Potrivit scenariului sau, terenurile vor fi acoperite de apa Marii Negre, al carei nivel este in continua crestere.

Liviu Giosan, un cercetator roman din SUA, crede ca peisajele mirifice din Delta Dunarii vor deveni istorie in foarte scut timp. Terenurile din Delta vor fi inghitite de apa Marii Negre deoarece se afla la o inaltime foarte mica fata de nivelul marii. Acest lucru s-ar putea intampla in aproximativ 100 de ani.

Cercetatorii de la noi din tara spun ca scenariul apocaliptic ar putea deveni realitate, dar nu atat de repede. Nici autoritatile nu iau prea in serios afirmatiile lui Liviu Giosan. “Pot sa exprim speranta ca nu se va intampla nimic rau. Noi ne straduim sa se intample lucruri bune in Delta Dunarii”, a declarat guvernatorul Deltei, Viorica Bisca.

Patronii din turism cred ca Delta este in siguranta pentru moment si ca pericolele vin din lipsa de finantare acuta si nu de la natura.

Liviu Giosan este cercetator la Institutul Oceanografic Woods Hole din 2007 si a realizat pana acum mai multe studii legate de Marea Neagra si Delta Dunarii.

Galati: Muncitorii care lucreaza la asfaltarea unei strazi se usureaza in mijlocul drumului... Ex-solistul Oasis a fost dat afara de pe "Bernabeu"!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x