Antena Căutare

Schelet vechi de doua milioane de ani, descoperit in Africa de Sud

Antropologii sustin ca au gasit veriga lipsa dintre primate si om, iar daca acest lucru se confirma, descoperirea ar fi una de proportii.

Cercetatorii au descoperit langa Johannesburg scheletul unei fiinte ce a trait cu mai bine de 2 milioane de ani in urma. Specia, denumita Australopitecus sediba, are anumite caracteristici imprumutate de la primate, dar si unele specifice omului, tocmai de aceea biologii evolutionisti considera ca el ar putea reprezenta veriga lipsa dintre maimute si specia umana.

Australopitecus sediba mergea in doua picioare si avea solduri similare cu cele ale omului, dar si brate mai lungi si creierul mai mic, caracteristici specifice maimutelor.

Curios este faptul ca scheletul a fost descoperit de copilul de 9 ani al unui cercetator, in timp ce tatal lui organiza sapaturi in alta parte a sitului arheologic de la Malapa. Ramasitele par a fi ale unui adolescent de 13 ani iar oasele gasite imita destul de bine alcatuirea corpului uman actual. In locul respectiv a mai fost gasit scheletul unei femei de 20-30 de ani, dar si cele ale unor animale salbatice. De aceea se considera ca pestera in care au fost descoperite aceste ramasite ar fi reprezentat o capcana pentru cei ce cautau apa.

foto: epa/intactimages.ro

In miezul Pamantului exista aur cat sa inveleasca planeta intr-un strat gros de 4 metri... NASA a descoperit planeta “invizibila”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x