Antena Căutare

Scheletul 125: Un bărbat care a trăit în Evul Mediu a fost reconstruit. Suferea de boli dentare

Fața unui bărbat care a trăit în Evul Mediu și ale cărui rămășițe au fost găsite în orașul Aberdeen, din Scoția, a fost reconstruită de către oamenii de știință. Bărbatul - cunoscut sub numele de scheletul 125 - este unul dintre cele 60 de schelete complete găsite în urma săpăturilor de la Galeria de Artă din oraș, scrie BBC.

Fața unui bărbat care a trăit în Evul Mediu și ale cărui rămășițe au fost găsite în orașul Aberdeen, din Scoția, a fost reconstruită de către oamenii de știință. Bărbatul - cunoscut sub numele de scheletul 125 - este unul dintre cele 60 de schelete complete găsite în urma săpăturilor de la Galeria de Artă din oraș, scrie BBC.

Conform testelor, bărbatul ar fi murit la vârsta de 46 de ani. Omul a trăit mai puțin decât media perioadei. Cercetătorii de la AOC Archaeology Group au declarat că bărbatul suferea de boli dentare extinse.

Scheletul 125: Un bărbat care a trăit în Evul Mediu a fost reconstruit. Suferea de boli dentare

Dr Paula Milburn, de la AOC Archaeology, a declarat că munca oferă o „viziune fascinantă” asupra vieții locuitorilor din orașul scoțian care au trăit în urmă cu 600 de ani.

„Examinând în detaliu rămășițele, vom afla informații uimitoare despre oamenii îngropați aici, inclusiv ce vârstă aveau, sexul, starea de sănătate sau stilul lor de viață”, a declarat doctorița.

Le puneau fiare și ace în gură ca să tacă. Dacă nu se opreau, rămâneau fără limbă. Pedepsele odioase aplicate femeilor b... Carla, femeia care a trăit cu 300 de șobolani în mașină! Ce au descoperit polițiștii | VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x