Schimbările care apar în corp sunt uimitoare. Ce se întâmplă dacă renunți la alcool. Ce spun specialiștii

Experții au explicat ce se întâmplă în corpul uman atunci când renunțăm la consumul de alcool, iar rezultatele sunt uluitoare.

Schimbările care apar în corp sunt uimitoare. Ce se întâmplă dacă renunți la alcool. Ce spun specialiștii

profimedia

Doctorul Ross Perry, directorul medical de la cosmedics.co.uk, a dezvăluit care sunt efectele uimitoare asupra organismului după renunțarea la alcool.

Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus care ne-a ținut pe toți izolați și ne-a afectat din punct de vedere psihic, a crescut consumul de alcool. De aceea, în Marea Britanie, luna ianuarie este destinată reducerii consumului de alcool, această lună numindu-se Dry January.

Dr. Ross Perry explică faptul că după doar 7 zile de la renunțarea la alcool, persoana în cauza va observa o schimbare în obiceiurile alimentare. De asemenea, până și pofta de mâncare se va schimba și persoana abstinentă va avea mai multă energie, atât la nivel fizic, cât și mental.

După o lună fără alcool, somnul va fi mai regulat, iar tenul va arăta mult mai curat. De asemenea, nivelul de grăsime din jurul ficatului se va reduce cu mai mult de 15%.

Dr. Perry a mai adăugat: “Alcoolul în cantități mari poate duce la probleme serioase de sănătate. Pe termen lung, consumul de alcool poate crește riscul de a dezvolta boli ale ficatului, presiune arterială ridicată, riscul de atac cerebral, diferite tipuri de cancer și boli ale inimii, și în mod egal poate provoca pierderi de memorie, comă alcoolică și nivel ridicat de alcool în sânge, afectând astfel organele principale”.

Cu toate acestea, medicul a mai explicat că un pahar de alcool o dată la câteva zile nu poate dăuna. În cazul în care consumul de alcool devine un obicei și se ajunge la consumul zilnic de alcool, atunci acesta constituie o problem majoră.

După ultimul pahar de alcool băut, în organismal oricărui om, pancreasul începe să producă mai multă insulin, muncind mult mai mult.

Emilinarea alcoolului din viața de zi cu zi trebuie să fie însoțită de o hidratare intensă. De aceea, specialiștii recomandă consumul de apă pentru hidratarea pielii și a corpului în următoarele zile, imediat după renunțarea la alcool.

Ce se întâmplă în organism după ce renunți la consumul de alcool

După prima săptămână

La o săptămână după ce organismul se obișnuiește fără alcool, corpul începe un proces de detoxifiere. Durerile de cap vor trece și vei începe să te simți mai energic.

Vei avea un somn mai regulat, iar pielea ta va arăta din ce în ce mai bine. Chiar dacă tindem să credem că alcoolul ne trimite repede la culcare, pierdem cele mai importante ore de somn, acel fragment cunoscut ca REM, care se întinde pe 6-7 cicluri. Din cauza alcoolului din organism, somnul REM se rezumă la doar 2 cicluri și de aceea e posibil să te trezești mai oboist după ce ai consumat alcool.

După două săptămâni

Creierul tău va funcționa mult mai bine, iar somnul ți se va regla complet. De asemenea, vei observa și o pierdere considerabilă a kilogramelor în plus.

După trei săptămâni

Presiunea arterială va fi mai redusă, iar astfel vor fi eliminate riscurile pentru diferitele boli ale inimii și ficatului. Nivelul tău de energie va crește.

După patru săptămâni

Ficatul va putea elimina mai multe reziduuri, iar cellule ficatului vor reveni la normal. Te mai simți mult mai odihnit după 4 săptămâni fără alcool.

Parteneri
Mena Suvari, actrița din American Pie, dezvăluiri emoționante despre cea mai grea perioadă din viața sa. Ce s-a întâmplat când avea 12 ani
Mena Suvari, actrița din American Pie, a dezvăluit motivul real din spatele dependenței ei de substanțe ilegale. Actrița a trecut printr-o experiență traumatizantă la doar 12 ani și acum a vorbit despre ce impact a avut acea perioadă dificilă asupra sa.
Catine.ro
Ultimele știri