Antena Căutare

Scrisul de mana ar putea disparea din cauza calculatoarelor si tabletelor

Scrisul de mana ar putea deveni in curand doar o amintire. O mare parte dintre britanici au devenit dependent de tastaturi pentru a comunica in scris si multi dintre ei nu mai scriu de mana saptamani la rand, conform unui studiu citat de Daily Mail.

O firma britanica ce se ocupa de distribuirea de corespondenta pe suport de hartie a comandat sondajul care a dezvaluit obiceiurile legate de cmunicarea in scris.

La sondaj au participat 2.000 de respondenti. In medie, acestia nu mai scrisesera de mana de 41 de zile la momentul intervievarii.

Doua treimi dintre participantii la studiu au declarat ca, ultima data cand au scris pe hartie a fost vorba despre note foarte scurte, insemnari care sa le reaminteasca de ceva. Peste 30% au marturirist ca nu mai scrisesera nimic de peste sase luni.

Peste jumatate dintre respondenti au declarat ca scrisul lor de mana s-a deteriorat, iar multi au dificultati in a intelege ce au scris.

40% dintre cei care se rezuma la tastaturi in comunicarea in scris se bazeaza pe textul predictiv pentru a fi siguri ca scriu corect cuvintele.

Foto: serc.carleton.edu

SUA: Detinutii unei inchisori vor fi rasplatiti daca reusesc sa-si descuie usile celulelor... Uitam numele persoanelor pentru ca nu ne intereseaza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x