Se va intampla in 2100! Groenlanda, aproape la fel de VERDE ca Suedia

Este deja cunoscut faptul ca ghetarii din Groenlanda se topesc mai repede decat acum zece ani. Noi date arata ca, in 2100, cele mai cunoscute specii de arbori se vor putea regasi pe insula, datorita cresterii temperaturilor

Mai exact, cercetatorii vorbesc despre 400.000 de kilometri patrati de padure verde sau o suprafata aproape la fel de mare ca Suedia.

In 2100, un climat mai cald va permite cresterea a 44 de specii importante de arbori si arbusti americani si europeni, o schimbare foarte importanta, deoarece in prezent exista doar patru specii indigene ce cresc numai in zone mici din sud. De fapt, studiul arata ca un numar mare de specii ar putea sa creasca in Groenlanda si astazi.

Oamenii de stiinta spera ca in viitorul nu foarte indepartat sa fie mai cald, in special in zona arctica, cu o crestere a temperaturii considerabil mai mare decat media Pamantului.

Aceste concluzii sunt sustinute de experimente reale, fiind plantate diferite specii de arbori in Groenlanda, inclusiv brad si pin.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri