Antena Căutare

Secretele mumiilor au fost descoperite

Toate miturile stiute despre mumii au fost studiate de catre doi specialisti din Canada. Doi cercetatori au fotografiat cateva trupuri conservate din diverse muzee ale lumii pentru a le studia.

Antropologii Andrew Wade si Andrew Nelson, de la University of Western din Ontario, Canada, au analizat 84 de imagini ale mumiilor aflate in muzee din toata lumea. Cei doi specialisti au urmarit sa afle adevarul despre cum se faceau mumificarile in antichitate.

Cea mai veche mumie a murit acum 7000 de ani. Cercetatorii americani au fost intrigati de cat de bine se conserva trupurile lor. Prin urmare, cei doi au vrut sa afle care este motivul, dar si cum s-a facut procesul acesta.

In urma cercetarilor, antropologii au descoperit ca organele interne erau indepartate din corp. Insa, inima era lasata doar oamenilor de elita, pe motiv ca ei vor trai in continuare, dupa deces. Pentru cei bogati se confectionau bijuterii speciale, in forma de scarabeu, care se asezau pe inima.

Printre cele mai cunoscute mumii este si cea a faraonului egiptean Tutankamon. Mormantul sau, singurul care a scapat nejefuit si neprofanat, a fost descoperit in 1922 de catre britanicul Howard Carter.

Fotografiile care fac inconjurul lumii! Aceeasi ipostaza, din tata in fiu. La 31 de ani distanta... Salvata de la inec, a murit muscata de rechin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x