Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Seiful Apocalipsei, singura șansă de supraviețuire a omenirii în cazul unui cataclism. Ce se află în interiorul său

Este vorba despre o construcţie amenajată pentru a păstra biodiversitatea agricolă şi pentru a salva speciile de plante aflate pe cale de dispariţie. Teoretic, varietăţile de seminţe stocate în nordul Norvegiei ar putea să repună pe picioare agricultura chiar şi după un cataclism care ar distruge toate culturile din lume.

Este vorba despre o construcţie amenajată pentru a păstra biodiversitatea agricolă şi pentru a salva speciile de plante aflate pe cale de dispariţie. Teoretic, varietăţile de seminţe stocate în nordul Norvegiei ar putea să repună pe picioare agricultura chiar şi după un cataclism care ar distruge toate culturile din lume.

Clădirea este situată pe un versant de pe insula Spitsbergen, Norvegia, datorită condiţiilor ideale pentru păstrarea seminţelor pe termen lung, la 1.300 kilometri distanţă de Polul Nord. Insula se află la 130 de metri deasupra nivelului mării, fiind ferită de inundaţii chiar şi în situaţia în care calota glaciară s-ar topi, scrie realitatea.net.

În cazul în care instalaţiile electrice, care menţin temperatura constantă la -18 grade Celsius, ar ceda, izolaţia naturală şi artificială a construcţiei ar face să treacă mai multe săptămâni până când temperatura ar ajunge la nivelul de la suprafaţă, de -3 grade Celsius.

"Diversitatea este cea mai simplă şi mai ieftină metodă de a susţine agricultura. Dacă depindem de un singur soi de plante sau o singură rasă de animale, suntem expuşi la vulnerabilităţi", spune Richard McCarthy, directorul organizaţiei Slow Food USA.

"Diversitatea este poliţa noastră de asigurare", spune McCarthy, iar gândul că Cary Fowler, unul dintre iniţiatorii proiectului, şi echipa păstrează sute de mii de mostre de seminţe în nordul îngheţat, care ar rezista şi în cazul unei catastrofe nucleare, nu poate decât să ne liniştească.

Recomandari