Antena Căutare

Senzational: primele imagini "trase" de pe un vehicul in miscare au fost realizate de un inginer care a murit pe "Titanic!"

Pe 7 mai 1907, William Harbeck urca o camara de luat vederi intr-un tramvai si pornea la drum pe strazile din Vancouver. Cinci ani mai tarziu, pierea in tragedia de pe "Titanic"

Siteurile sunt pline, zilele acestea, de imagini cu cetateni rusi cu camere montate pe masini, ce surprind accidente demne de "Zone Reality". Ei, bine, putina lumea stie ca ideea dateaza de mai bine de 100 de ani.

Pe 7 mai 1907, inginerul William Harbeck a urcat o camera de luat vederi intr-un tramvai din Vancouver, Canada, si a pornit sa se plimbe. N-a facut "floricele", a tras cadrele exact asa cum se petreceau: masini circuland de-a valma, pietoni si biciclisti iresponsabili, fara treceri de pietoni, un adevarat vacarm. Capodopera s-a pierdut si a fost regasita abia in 1990, intr-un depozit in Australia.

William Harbeck a fost faimos in Statele Unite pentru ca a filmat consecintele catastrofalului cutremur din San Francisco, din 1906. In 1912, a devenit fotograful "oficial" al primului si ultimului voiaj al "Titanicului", in a carui tragedie avea sa piara. Sotia sa dadea in judecata compania detinatoare si primea despagubiri de 80.000 de dolari.

Asteroidul Apophis, cea mai mare amenintare pentru Terra! Ne-ar putea lovi in urmatorii ani... Ce mananca la cina Valeria Levitin, cea mai slaba femeie din lume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x