Antena Căutare

"Shieldcroc", stramosul crocodilului african, descoperit in Maroc

Un cercetator american a descoperit ramasitele stramosului crocodililor care traiesc astazi in Africa. Fosilele reptile preistorice, lunga de aproximativ 10 metri, au fost gasite in Maroc, potrivit unui studiu publicat marti si citat de AFP.

"Shieldcroc" sau crocodilul blindat a fost descoperit de profesorul Casey Holliday, de la Universitatea Missouri, atunci cand studia craniul fosilizat al acestui specimen cu o vechime de aproximativ 95 de milioane de ani.


Acest craniu, care nu este intreg, se afla la Muzeul Regal din Ontario (Canada) de mai multi ani inainte ca profesorul Holliday sa inceapa sa il studieze.

El a reusit sa estimeze talia sa si a creierului analizand urmele lasate in interiorul cutiei craniene. Acesta ar fi putut avea un cap lung de 1,52 m si o lungime de 9,14 m.

"Aceasta descoperire a Aegisuchus witmeri sau Shieldcroc, coroborata cu alte elemente anterioare, arata ca stramosii crocodililor erau mult mai diversificati decat o credeau oamenii de stiinta", subliniaza profesorul Holliday.

Shieldcroc este ultimul exemplar descoperit dintre speciile de crocodili care traiau la finele cretacicului, acum aproximativ 95 de milioane de ani. Aceasta perioada face parte din era mezozoica, denumita si Era dinozaurilor.

Astazi este cea mai fericita zi de luni din an!... Cea mai ciudata casatorie din lume: o tanara s-a maritat cu o cladire!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x