Antena Căutare

Shrek a existat cu adevărat! Se numea Maurice Tillet și era alintat „Îngerul francez”!

Cine a crezut că superbul personaj al francizei Disney este rodul imaginației celor care au gândit frumoasa poveste animată s-a înșelat amarnic. În realitate, Shrek a existat, iar asemănarea dintre căpcăunul real și cel din desenele hollywoodiene este izbitoare

Cine a crezut că superbul personaj al francizei Disney este rodul imaginației celor care au gândit frumoasa poveste animată s-a înșelat amarnic. În realitate, Shrek a existat, iar asemănarea dintre căpcăunul real și cel din desenele hollywoodiene este izbitoare.

La începutul secolului XXI, undeva la poalele munților Urali se năștea micuțul Maurice, fiu al unei familii de francezi plecați în Rusia pentru a dezvolta infrastructura din acea zonă a marii puteri de la Est. Tillet sr., tatăl micuțului, un inginer genial, fusese contractat de către guvernul de la Sankt Petersburg pentru a pune umărul la apariția căilor ferate pe vastele teritorii ale imperiului. Împreună cu soția sa, monsieur Tillet devine părintele unui băiat absolut adorabil pe care l-a alintat imediat „Angel”, datorită chipului său superb.

Când părea că totul merge perfect în familia de francezi rătăcită undeva în geroasa Rusie, ceva total neașteptat se petrece. Capul familiei piere într-un teribil accident, iar văduva și Maurice se întorc în Franța, goniți de revoluționarii care puseseră mâna pe putere. Ajunși la Reims, cei doi încearcă să pornească o nouă viață, dar necazurile reapar. Micuțul Angel se transformă într-un mod șocant, iar medicii îi descoperă o tumoră benignă, care-l face să crească în mod neobișnuit. Ajuns la vârsta maturității, Maurice se înrolează în armata franceză pe care o deservește vreme de cinci ani în calitate de inginer.

Figura fioroasă îi atrage atenția unui lituanian pe nume Karolis Požėla, fost wrestler, care-l convinge pe Maurice să îmbrățișeze această carieră. Francezul intră în circuitul profesionist sub numele de „Îngerul francez” și devine prima vedetă internațională a acestui sport, fiind neînvins timp de un an și jumătate.

La 51 de ani, Maurice Tillet moare în urma unor complicații, fiind îngropat în cimitirul lituanian din Chicago.

Un test simplu pe care un copil de la clasa pregătitoare îl reazolvă imediat! La ce rezultat ați ajuns?... Muzica lui, expresie a poeziei! Bob Dylan a primit premiul Nobel pentru Literatură pe 2016...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x