Antena Căutare

Și-a pătat cămaşa, pe mâneci şi pe piept, cu sângele lui John Lennon. După 36 de ani, paznicul care a încercat să-l salveze, a făcut public obiectul vestimentar. Ce s-a întâmplat cu bluza

O cămaşă pătată cu sângele cântăreţului britanic John Lennon, care a fost asasinat în 1980, la New York, a fost vândută cu 31.000 de lire sterline (40.819 dolari) la o licitaţie organizată, sâmbătă, de casa Heritage Auctions, informează contactmusic.com.

Și-a pătat cămaşa, pe mâneci şi pe piept, cu sângele lui John Lennon. După 36 de ani, paznicul care a încercat să-l salveze, a făcut public obiectul vestimentar. Ce s-a întâmplat cu bluza Galerie
| www.msnbc.com

O cămaşă pătată cu sângele cântăreţului britanic John Lennon, care a fost asasinat în 1980, la New York, a fost vândută cu 31.000 de lire sterline (40.819 dolari) la o licitaţie organizată, sâmbătă, de casa Heritage Auctions, informează news.ro

Acea cămaşă făcea parte din uniforma de lucru purtată de Jay Hastings, portarul clădirii Dakota din New York, în anii 1980. Jay Hastings se afla la lucru pe 8 decembrie 1980, când John Lennon a fost împuşcat de Mark Chapman, un fan cu probleme pshicie al trupei The Beatles. Cu câteva minute înainte, John Lennonm care deţinea un apartament în clădirea Dakota, a ieşit pe uşa principală a imobilului, însoţit de soţia lui, Yoko Ono.

A făcut câțiva pași și s-a prăbușit la pământ. John Lennon murea în brațele unui paznic

După ce a fost împuşcat de două ori în spate de două ori în umăr, John Lennon, a făcut câţiva paşi şi a căzut în holul clădirii Dakota, unde Jay Hastings l-a acoperit pe muzician cu haina uniformei sale. Încercând să oprească hemoragia starului, Jay Hastings şi-a pătat cămaşa - pe mâneci şi pe piept - cu sângele lui John Lennon.

Locul unde John Lennon a fost ucis, în decembrie 1980; Foto: Bibliophile

După 36 de ani, cămașa cu sângele starului a fost scoasă la licitație

Cămaşa a rămas în toţi aceşti ani în proprietatea lui Jay Hastings, însă el a luat de curând decizia de a o vinde la licitaţie. Estimată la 7.000 de lire sterline, cămaşa lui Hastings a fost vândută în cele din urmă cu 31.000 de lire sterline la o licitaţie organizată sâmbătă de casa Heritage Auctions, potrivit tabloidului britanic Daily Mirror.

Cămaşa a fost vândută împreună cu o copie a albumului ”Double Fantasy”, lansat în 1980 de Yoko Ono şi John Lennon, ce include pe coperta sa mesajul următor: ”Lui Jay, cu dragoste. John Lennon şi Yoko Ono”.

Cel care a cumpărat cămașa a dorit să rămână sub anonimat

Cumpărătorul cămăşii pătate cu sângele lui John Lennon a preferat să îşi păstreze anonimatul. El a cumpărat, de asemenea, o felicitare de Thanksgiving din 1978, semnată de John Lennon, şi o scrisoare prin care Yoko Ono mulţumea angajaţilor clădirii Dakota pentru ajutorul pe care i l-au oferit în primele două săptămâni după asasinarea soţului ei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

John Lennon, născut pe 9 octombrie 1940, a fost liderul The Beatles, cunoscut pentru acţiunile sale activiste şi pentru cele 11 albume solo, lansate după 1968. Pe 8 decembrie 1980, muzicianul a fost împuşcat mortal la intrarea în blocul din New York în care deţinea o locuinţă.

The Beatles a fost înfiinţată în anul 1960, în Liverpool, şi a devenit celebră în formula John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr. Formaţia este considerată cea mai influentă din zona muzicii rock. Cele 27 de albume de studio, 52 de compilaţii şi 4 albume live au fost vândute peste 180 de milioane de copii în întreaga lumei. Trupa, care s-a destrămat în 1970, a fost recompensată cu 10 premii Grammy, dar şi cu un Oscar.

Decizie istorică! Engleza îşi va pierde statutul de limbă oficială. Italiana, următoare propunere... Atenție șoferi! În cât timp iese alcoolul din sânge. Toate miturile au fost spulberate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x