Singura imagine cu ARSENIE BOCA civil. Îmbrăcat la costum, cămaşă şi cravată, părintele nu seamănă deloc cu cel pe care îl ştii din fotografii

Puţinele imagini care au rămas ni-l prezintă pe Arsenie Boca îmbrăcat în preot, cu barbă şi păr lung, deşi din 1959 până în 1989, anul morţii sale, i s-a interzis să poarte straie ale bisericii. 

Puţinele imagini care au rămas ni-l prezintă pe Arsenie Boca îmbrăcat în preot, cu barbă şi păr lung, deşi din 1959 până în 1989, anul morţii sale, i s-a interzis să poarte straie ale bisericii.

Rămas în atenţia Securităţii şi subiectul a trei dosare informative întocmite pe baza mărturiilor depuse de cei care îl urmăreau, acesta fost fotografiat de Miliţie în haine de oraş. Imaginea de mai jos a fost realizată în anul 1962, în Bucureşti.

Arsenie Boca (n. 29 septembrie 1910, Vaţa de Sus, Hunedoara - d. 28 noiembrie 1989, Mănăstirea Sinaia, Prahova) e considerat una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei româneşti. A fost părinte ieromonah, teolog şi pictor de biserici, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus şi apoi la Mănăstirea Prislop.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri