Antena Căutare

ŞOCANT! Cel mai mare caz de canibalism din istorie: "A trebuit să mănânc din prietenul meu, pentru a supravieţui!"

Pe 13 octombrie 1972, America de Sud era zguduită de unul dintre cele mai mari accidente aviatice din istorie. Zborul Air Force Flight 571, cu 45 de oameni la bord, s-a prăbuşit în munţii Anzi, la o altitudine de peste 3600 de metri.

Pe 13 octombrie 1972, America de Sud era zguduită de unul dintre cele mai mari accidente aviatice din istorie. Zborul Air Force Flight 571, cu 45 de oameni la bord, s-a prăbuşit în munţii Anzi, la o altitudine de peste 3600 de metri.

Avionul decolase din capitala Uruguayului, Montevideo, cu destinaţia Santiago de Chile. La bord se aflau jucătorii echipei de rugby Old Christians Club, dar şi membri ai familiilor lor, prieteni şi asociaţi.

Din cauza vremii nefavorabile, dar şi a unor erori de pilotaj, avionul s-a prabuşit în Anzi, la graniţa dintre Chile şi Argentina, la o altitudine de peste 3600 de metri.

Un sfert dintre pasageri a murit pe loc. Alţii şi-au pierdut viaţa în zilele următoare, din cauza rănilor şi a frigului. Din cei 27 de supravieţuitori iniţiali, opt au decedat, fiind prinşi într-o avalaşă. Ultimii 16 rămaşi în viaţă au fost salvaţi după două luni. Mărturiile lor au şocat întreaga lume!

Confruntându-se cu gerul, lipsa de mâncare şi de apă, supravieţuitorii au fost nevoiţi să recurgă la măsuri extreme. Ei s-au hrănit cu pasagerii morţi, corpurile lor fiind conservate în zăpadă. Decizia nu a fost deloc uşoară, aşa cum a declarat unui dintre pasageri. Cei decedaţi erau rude şi prieteni.

"Muream de foame! La acea altitudine, nu aveam nicio şansă să găsim ceva de mâncare. Iar foamea ne-a făcut să recurgem la măsuri drastice. Am rupt fuselajul, sperând să găsim firimituri. Am încercat să mâncăm pielea în care erau îmbrăcate genţile noastre şi bucăţi din scaune, deşi ştiam că toate chimicalele cu care erau tratate materialele ne vor face rău. În afară de hainele de pe noi, eram înconjuraţi doar de aluminiu, plastic, gheaţă şi pietre", a scris Nando Parrado, unul dintre supravieţuitori, în cartea sa "Miracolul din Anzi: 72 de zile în munţi şi lungul drum spre casă".

"A fost respingător. Pentru societate a fost o decizie dezgustătoare. Am decăzut atunci când am luat o bucată din prietenul meu mort, pentru a supravieţui. Dar apoi m-am gândit la mama mea şi la faptul că vreau să ma întorc şi să o revăd. Am înghiţit prima bucată. A fost un pas imens", a declarat Roberto Canessa, într-un interviu acordat The Sun, în 2012. La vremea accidentului, el avea 19 ani.

Deşi rezervaţi la început, actul de canibalism le-a salvat viaţa. Totuşi, una dintre femeile aflate la bord, rănită grav în accident, a refuzat să mănânce din colegii săi. Ea a murit în avalanşă, câteva zile mai târziu.

Pe 23 decembrie, la 72 de zile de la prăbuşire, supravieţuitorii au fost găsiţi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Așa cevaaa... Rar ai ocazia să vezi: Demonstrație Kung Fu, în platou la ”Neatza”... "Moartea vine din cer". Descoperirea surprinzătoare a cercetătorilor ce va face multe victime în 2014...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x