Antena Căutare

O adolescenta schimba lumea... autistilor: a creat un software care ii ajuta sa inteleaga sentimentele celorlalti!

Iepurele sare de unde nu te astepti! De data aceasta, o adolescenta de 18 ani este pe cale sa schimbe lumea. Fata a creat un software care, impreuna cu Google Glass, ii poate ajuta pe autisti sa recunoasca mimica persoanelor de jur si astfel, sa inteleaga mesajul transmis.

Catalin Voss, student la Universitatea Stanford, a creat cea mai tare inventie a anului fara sa-si dea seama. Acesta a realizat un software de recunoastere a trasaturilor faciale, menit sa-i invete pe elevi sa "digere" mai repede continutul educational. Mult mai tarziu, adolescentul a inteles ca produsul sau poate fi invaluabil pentru autisti.

“Am descoperit ca software-ul poate sa identifice emotii, dupa detectarea trasaturilor faciale”, a spus Voss pentru Huffington Post. Intr-adevar, programul sau recunoaste un zambet, o expresie uimita sau nemultumita. Aici intervine Google Glass – cu ajutorul ochelarilor speciali, autistii pot sa interpreteze in timp real mesajele celorlalti si sa interactioneze astfel cu ei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

In timp, Voss spera ca aceste instrumente sa ii ajute pe autisti sa interpreteze singuri gesturile: “Nu vrem ca persoanele sa devina dependente de Google Glass, ci sa foloseasca software-ul pentru a invata”.

Chip de femeie, trup de barbat. Multi ar fi invidiosi pe un asemenea corp "lucrat"... Femei sterse din istoria Crestinismului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x