Antena Căutare

Spania: 120 de tone de rosii, folosite intr-un "razboi traditional"

Ca in fiecare an, oraselul Bunol din Spania a devenit arena unui inversunat razboi cu tomate pe post de proiectile. Zeci de mii de oameni au tinut sa participe la traditionala confruntare.

Primaria le-a pus la dispozitie 120 de tone de rosii prea coapte pentru o salata, dar tocmai bune pentru a fi folosite pe campul de lupta. A fost nevoie doar de cateva minute pentru ca razboinicii sa se umple, din cap pana in picioare, de bulion. Dupa obicei, lupta a durat numai o ora, dupa care participantii s-au improscat din nou, dar cu apa, pentru a indeparta cat de cat urmele confruntarii.

Istoria "tomatinelor din Bunol"

In anul 1945, tinerii rebeli, care vroiau sa lupte impotriva sistemului, au inceput sa se revolte in timpul unui alt festival traditional, cunoscut ca "Gigantes y cabezudos", unde defileaza papusi gigante, cu haine specifice zonei. Pentru ca nu aveau arme la indemana, tinerii au inceput sa arunce cu legumele pe care le-au gasit pe tarabele din Plaza del Pueblo, unde se organizase sarbatoarea. Fortele de ordine au fost nevoite sa intervina, iar rebelii au fost obligati sa plateasca pagubele. Anul urmator, si mai multi tineri s-au strans in piata, insa aducandu-si propriile rosii. Si asa a devenit traditie.

Din 1975, primaria a fost nevoita sa legalizeze "luptele cu rosii", iar in anii urmatori au furnizat chiar legumele pentru inceperea "razboiului tomatinelor".

Foto: heraldsun.com.au

Un chinez s-a autoexpediat prin posta pentru a face o surpriza. Aventura era sa il coste viata! ... Nascute pentru rock: doua fetite gemene danseaza in carucior pe muzica tatalui lor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x