Antena Căutare

SPECIAL! Alexandru Maftei, pantofarul Papei sau al lui Vladimir Putin

Bogatii lumii si nume grele la nivel mondial poarta pantofi romanesti. Fie ca sunt din piele de elefant, de crocodil sau de pisica de mare, incaltarile trec prin mainile iscusite ale mesterului Alexandru Maftei. Fiecare pereche este lucrata manual, astfel ca produsul final este unic. Printre clienti se numara chiar Papa Benedict al XVI-lea sau Vladimir Putin.

Mesterul Lucian Maftei petrece o saptamana pe luna in compania clientilor. Stabileste cu fiecare in parte modelul, culoarea si materialul viitoarei perechi de pantofi. Ia apoi masurile si le trimite la Viena unde tatal sau, Alexandru Maftei, realizeaza calapodul de lemn. Domnul Maftei este unul dintre cei mai cunoscuti cizmari ai lumii. A primit un loc in "Enciclopedia completa a creatorilor de pantofi".

De la Viena, calapoadele ajung in atelierul din Piatra Neamt. Pe baza lor se fac tiparele, apoi se taie pielea: de elefant, de hipopotam, strut sau pisica de mare. Intre timp, alti mesteri lucreaza la staif si la bombeu.

La alte banci de lucru se coase cu grija pielea si se ataseaza manual talpa. Cand sunt gata, pantofii ajung in magazinele de lux din Bucuresti sau din Viena unde isi asteapta clientii, uneori personalitati internationale. Papa are in garderoba o pereche de pantofi rosii manufacturati in Romania. Si, si presedintele Rusiei, Vladimir Putin, apreciaza pantofii care poarta semnatura domnului Maftei.

Calitatea costa, insa. O pereche de pantofi ajunge si la doua, trei mii de euro. Ce-i drept, arata impecabil si dupa cativa ani buni de purtare.

Monstru in adancuri? Un ochi cat o minge de baseball, gasit pe o plaja din Florida... Mania tatuajelor: Tot mai multi tineri din Romania vad aceasta arta ca un "accesoriu" la moda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x