Antena Căutare

Statuia Libertatii intra la tratament de reintinerire

Faimosul simbol american va fi inaccesibil publicului timp de un an, incepand din 29 octombrie, a doua zi dupa cea de-a 125-a aniversare, informeaza The Telegraph, citand surse din Administratia Parcului National, care raspunde si de intretinerea monumentului national. Statuia a fost plasata in anul 1886 la intrarea in portul din "Liberty Island”, din New York, in mod simbolic, cu scopul de a le transmite un salut de bun venit pe pamantul american. Statuia este un cadou al Frantei facut cu ocazia aniversarii unui secol de la declararea Independentei SUA.

Statuia va fi consolidata si renovata mai ales pe interior, pentru a-l face mai sigur si mai accesibil vizitatorilor. Admiratorii monumentului spun ca inchiderea temporara a statuii ii va dezamagi pe multi vizitatori, care veneau pe Liberty Island tocmai pentru a vizita monumentul. "Coroana” statuii fusese inchisa imediat dupa atentatele teroriste din 11 Septembrie 2001, dar fusese redeschisa de ziua nationala, in 4 iulie 2009, iar toti vizitatorii care vroiau sa urce in "coroana” treceau obligatoriu printr-un filtru de securitate.

Statuia singura are o inaltime de 46,5 metri, iar cu soclul din piatra, in forma de stea, pe care este asezata, ajunge la 93 de metri inaltime. Are un invelis de cupru care acopera un schelet de fier, iar greutatea sa este de 225 de tone. Statuia reprezinta Zeita Libertatii, care tine in mana dreapta ridicata in sus o faclie cu flacara aurita, iar in cea stanga, o tablie pe care ete inscriptionata data declararii Independentei SUA : 4 iulie 1776. Un picior il tine pe un lant rupt, care simbolizeaza lantul sclaviei. Coroana zeitei e impodobita cu sapte fascicule de lumina, simbolizand cele sapte mari si continente, iar cele 25 de ferestre simbolizeaza cwele 25 de nestemate ale lumii.

sursa: Jurnalul

SPECIAL: Romania rurala, prezentata intr-o expozitie de fotografii la New York... VIDEO! Un detinut din Iasi si-a luat victima de sotie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x