Antena Căutare

Stephen Hawking: "Raiul nu exista. Este doar o poveste cu zane"

Intr-un interviu exclusiv cu „The Guardian”, cosmologul ne impartaseste gandurile lui in ceea ce priveste moartea, scopurile umane si sansa existentiala. „Credinta conform careia dupa ce murim exista viata sau Rai este doar o frumoasa poveste cu zane pentru cei carora le este frica de moarte”, spune Stephen Hawking.

Intr-o scrisoare care sublinia apriga lui respingere a credintelor religioase, eminentul om de stiinta al Marii Britanii a afirmat ca nu exista nimic dupa momentul in care creierul isi da "ultima suflare".

Hawking a fost diagnosticat cu boala neuronului motor inca de la varsta de 21 de ani. S-a crezut ca aceasta maladie incurabila il va ucide pe omul de stiinta in doar cativa ani. Se pare ca lucrurile nu au stat chiar asa, iar Hawking a incercat sa se bucure cat mai mult de viata, in ciuda faptului ca viitorul lui nu se arata tocmai roz.

"Mi-am tot asteptat moartea in ultimii 49 de ani. Nu mi-e frica de ea, dar nici nu ma grabesc sa mor. Mai am atatea lucruri pe care imi doresc sa le fac", a spus Stephen. "Privesc creierul ca pe un computer care va inceta sa lucreze atunci cand componentele nu il mai ajuta. Nu exista nici urma de Rai sau viata dupa moarte atunci cand computerele se strica. Asta este doar un basm pentru persoanele carora le este frica sa moara", a adaugat omul de stiinta.

Ultimele comentarii ale lui Hawking sunt mult mai taioase decat cele pe care le-a lansat in cartea lui din 2010, "Marele design", in care afirma ca un creator nu trebuie sa explice nimanui existenta universului. Cartea a provocat indignare in randul liderilor religiosi. Sef-rabinul Lord Sacks chiar l-a acuzat pe autor de erezie.

Remarcile fizicianului in varsta de 69 de ani trag linie intre rostul lui Dumnezeu si credinta intr-un creator omniscient, ale carui maini au realizat Cosmosul. Hawking a respins intotdeauna notiunea de viata dupa moarte si a accentuat faptul ca noi trebuie sa ne implinim potentialul pe Pamant. "Cum ar trebui sa ne traim viata? Cel mai bine e sa cautam valorile cele mai mari ale actiunilor noastre", a spus el simplu.

FOTO: q2cfestival.com

Un test de 500 € estimeaza cat vei trai... VIDEO! Cainele "skater" din Marea Britanie, amendat pentru tulburarea linistii publice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x