Antena Căutare

Știai de ele? Cele mai ciudate orașe din lume

Lumea în care trăim nu încetează să ne uimească niciodată. Vorbim de obiceiuri ciudate, atracții geografice sau persoane care șochează prin capacitățile pe care le au, dar și de orașe din lumea întreagă care ascund lucruri la care nu ne-am fi gândit vreodată.

Un articol de Andra Nicolescu

Lumea în care trăim nu încetează să ne uimească niciodată. Vorbim de obiceiuri ciudate, atracții geografice sau persoane care șochează prin capacitățile pe care le au, dar și de orașe din lumea întreagă care ascund lucruri la care nu ne-am fi gândit vreodată.

Iată unele dintre cele mai interesante orașe ale lumii

”Orașul cimitir” din Filipine – din cauza aglomerării urbane, locuitorii capitalei Manila au fost nevoiți să migreze către periferie. Acolo au gasit un cimitir care a devenit casă pentru multe familii. Locuitorii au transformat cimitirul în care sunt înmormântați peste un milion de oameni, într-un adevărat oraș cu magazine și restaurante. Mai mult de atât, cei ce populează ”orașul cimitir” au reușit să aibă și electricitate și sunt plătiți să aibă grijă de morminte.

Monowi, New England – nu ați întâlnit încă persoana cu cea mai mare casă de pe planetă? Ei bine acest oraș își are unicitatea în faptul că găzduiește o singură persoana. Elsie Eiler este femeia care locuiește singură într-un oraș întreg. Pupulația din Manowi a început să scadă începând cu anul 1930, când orașul găzduia 150 de locuitori. Până în anul 2000 au mai rămas doar doi, Elier si soțul ei care între timp a murit. Acum femeia are peste 70 de ani și vinde bere la taverna orașului. A transformat colecția de cărți a soțului ei într-o expoziție. Clienții lui Elier sunt doar turiștii care vin să viziteze orașul.

Thames Town, China – material chinezesc cu aer englezesc. Thames Town este o replica perfectă a unui oraș englezesc. De la pavajul cubic până la existența cabinelor telefonice de culoare roșie și a puburilor cu specific englezesc, orașul imită perfect fiecare detaliu specific englezilor. În acest oraș putem întâlni de asemenea și statuile lui James Bond si Harry Potter admirate zilnic de zeci de cupluri venite să-și petreacă aici luna de miere.

Orașul de sub pământ, Australia – Continentul australian este recunoscut pentru climatul său dificil, pe care nu orice persoană îl poate suporta cu ușurință. Coober Pedy este unul dintre cele mai ciudate orașe din această zonă tocmai din cauza climatului extrem de cald. În anul 1915 a fost descoperit un zăcământ de opal. Prin urmare numeroși mineri care exploatau zăcământul s-au mutat în Coober Pedy. În scurt timp au realizat că nu pot trăi din cauza temperaturilor extrem de ridicate, astfel minerii au fost nevoiți să-și construiască așezări sub pământ pentru a putea supraviețui. Acesta este și motivul care oferă unicitate acestui oraș, accesul fiind extrem de dificil în interiorul său.

Centralia, Pennsylvania – credeați ca sărăcia, lipsa apei sau a electricității reprezintă bariere pentru traiul locuitorilor? Cum ar fi să trăiești într-un incendiu continuu? Este cazul locuitorilor din Centralia, orașul care găzduiește atat oameni cât si flacări care nu încetează niciodată. Un incendiu a izbuctinit într-o mină din acest oraș la data de 27 mai 1972. La aproape 50 de ani de la întâmplare, orașul continuă să ardă. Deși majoritatea locuitorilor au fost mutați din această zonă, Centralia nu are nici măcar cod poștal, dar 10 locuitori continua să-l considere casa lor.

Lily Dale, New York – acesta este poate cel mai spiritual oraș din întreaga lume. HBO a realizat un documentar despre Lily Dale numit "No One Dies in Lily Dale". În centrul documentarului se afla proprietățiile uimitoare ale acestui oraș, considerat centrul energiilor. Locuitorii orașului susțin că vorbesc cu spiritele de dincolo, comunică mesaje la care alții nu vor avea acces niciodată. Toate acestea se întâmplă în cadrul unor ședințe care au loc în jurul unui butuc considerat centrul energiilor și al spiritualității orașului.

Pat de lux în valoare de şase milioane de dolari, şireturi în valoare de 19.000 de dolari? Lucruri obişnuite într-o vari... Bote aruncat de la înălţime de către Raru, fără echipament de protecţie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x