Antena Căutare

Ştiaţi că există un horoscop românesc? Uite ce credeau strămoşii noştri despre zodii!

Zodiacul Vechi Românesc se suprapune, destul de mult, pe cel european, doar că fiecare zodie corespunde fix unei luni din calendar.

Ştiaţi că există un horoscop românesc? Uite ce credeau strămoşii noştri despre zodii!
| Intact Images

Zodiacul Vechi Românesc se suprapune, destul de mult, pe cel european, doar că fiecare zodie corespunde fix unei luni din calendar.

Şi horoscopul românesc are 12 zodii, câte una pentru fiecare lună.

ZODIA ŢAPULUI (ianuarie)

Cine se va naşte sub această zodie va fi dulce la vorba, lungăreţ la obraz şi rumen. Frumos la căutătura, muncitor, viclean, lacom, gânditor, tăcut, iubitor de avuţie, mânios, sărăcăcios, foarte păzitor de taine. Căutătura lui îndreptata tot la pământ, nasul lat şi cărnos, tare în genunchi dar lesne se îmbolnăveşte. Semn va avea în piept sau într-un genunchi sau în obraz, va fi înalt, la vorbe multe va făgădui şi puţin va da. Născocitor de pricini, mâhnit la faţă, când va gândi ceva va uita lesne. Plecat la griji şi la jurăminte neînfricoşat, nepăsător, de pedepse fricos, nu aşa bun la negustorii după cum vrea se se arate, făţarnic şi îndemânatic la fapte rele.

ZODIA UDĂTORULUI (februarie)

Cine se va naşte în această lună este minunat la obraz, vorbitor şi binepovatuitor. Va fi slab la sânge, blând la vorbe, la trup drept, dar una va vorbi şi alta va face. Va fi cuminte, smerit, milostiv, credincios, gânditor la lucruri mari şi norocos. Îi va rămâne mare moştenire de la rudenii. Frumos la trup, cu nişte vine ieşite în faţă, blând, cu mintea înalta şi bun chivernisitor. Copilul de parte bărbătească va fi iubitor de învăţături, când se gândeşte la ceva se uită melancolic. Se va însura tânăr, după 30 de ani va petrece viaţa mai bună şi fericită. Copilă de se va naşte sub acest semn, va fi vesela. Trebuie să se ferească de ape, de bărbatul cel dintâi se va lipsi şi va muri de o fiară cu patru picioare. Să se păzească de fiare sălbatice şi de câini turbaţi. În genere, cel născut în această zodie, va fi gânditor, iubitor de învăţătură, care îi va aduce bogăţie.

ZODIA PEŞTILOR (martie)

Cine se naşte sub acest semn al Peştilor nu va fi nici mare nici mic, scurt la grumaz, minunat la faţă, frumos la statura, drept, bun, plănuitor. Când se supăra se îngălbeneşte, mândru şi îndrăzneţ, şi plecat către învăţătura. Va avea un semn la mâna sau la faţă, mare la chip, nasul de mijloc, buzele cărnoase, voinic şi viclean. Pe nimeni nu va crede, se va lăuda cu învăţătura, din ţara lui va călători şi de la străini multă bogăţie va câştiga. Iar copilele ce se vor naşte în această zodie vor fi mânioase şi iubitoare de pricini, înşelătoare, iubite de oameni, de bărbatul cel dintâi se vor despărţi şi se vor însoţi cu un altul, care li se va părea mai bun.

Citeşte aici şi caracteristicile celorlalte zodii!

Racii au parte de succese profesionale: Horoscopul zilei, cu Andreea Joiţa... Facebook vrea să conecteze la internet întreaga planetă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x