Antena Căutare

Studiu: 15 minute - atat dureaza spargerea unui cont de e-mail!

Spargerea unui cont de e-mail a devenit mai usoara ca oricand, chiar si pentru amatori. Doar 15 minute dureaza toata operatiunea, peste 20.000 de tutoriale fiind disponibile pe internet celor care doresc sa fie hack-eri de ocazie!

Studiul, ce a implicat un producator de televiziune, un brutar si un pensionar, a demonstrat ca oricine poate sparge o casuta de e-mail in doar un sfert de ora.

Subiectii au urmarit, pe internet, un tutorial de 14 minute in care se explicau pasii ce trebuie parcursi pentru a obtine informatii legate de parola de e-mail, conturi pe retele de socializare sau date privind cumparaturile online. Dupa vizionarea filmuletului "informativ", nici unul dintre participantii la studiu nu a dat gres!

Pana acum, peste 7 milioane de oameni au fost victime ale acestor atacuri din umbra si, daca ii luam in considerare si pe cei care care habar nu au ca informatiile personale le-ar putea fi accesate oricand, numarul creste considerabil.

In ciuda masurilor luate de autoritati sau de companiile ce detin servicii de e-mail, din ce in ce mai multe persoane sunt afectate. Securitatea online nu presupune doar protectie antivirus. Mai presus de orice, trebuie reponsabilitate din partea utilizatorilor.

Acolo unde miliarde de oameni "misuna zilnic", nu poti sti niciodata cu cine vei avea de-a face!

foto: mylot.com

VIDEO! Lacusta de 24 de metri in centrul Sibiului!... Imagini rare din "tara interzisa". Unui fotograf i s-a permis sa surprinda viata de zi cu zi in Coreea de Nord...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x