Antena Căutare

Studiu: Betia depinde de forma paharelor din care se bea

Cercetatorii de la o universitate britanica au descoperit ca rapiditatea cu care se instaleaza betia depinde de forma paharelor din care se bea.

Dupa mai multe teste complexe pe voluntari, cercetatorii au stabilit ca berea se da mai repede pe gat daca este servita in pahare de forma usor concava. Ca urmare, si betia se instaleaza mai usor, de obicei fara ca bautorii sa-si dea seama.

Oamenii de stiinta au concluzionat ca, in cazul consumarii alcoolului dintr-un pahar cu peretii curbati, viteza mai mare se datoreaza dificultatii bautorului de a-si de a aprecia pozitia liniei mediene a recipientului atunci cand acesta se afla in pozitie verticala.

Cercetatorii vor acum sa extinda studiul la festivaluri precum Oktoberfest. Va fi, insa, foarte dificil, deoarece acolo se foloseste, aproape exclusiv, un singur tip de recipient, o uriasa cana de un litru.

Au trecut 90 de ani de la incoronarea regelui Ferdinand! Pentru a celebra, familia Regala va calatori cu un tren de lux... O expozitie deschisa la New York prezinta tehnicile de trucare a fotografiilor de dinainte de Photoshop...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x