Antena Căutare

Studiu: Fiecare om, rezultatul unei mutatii genetice

Se pare ca, deseori, realitatea intrece fictiunea. Cercetatorii britanici au descoperit ca, in mod paradoxal, fiintele umane au mai multe trasaturi comune cu personajele celebrei serii de filme X-Men decat crezusera anterior. Cercetatorii Universitatii Cambridge au constatat ca fiecare om poseda circa 60 de mutatii in propriul cod genetic.

Teorii contradictorii

Specialistii institutiei mentionate au descoperit ca fiecare persoana mosteneste o serie de mutatii genetice de la parinti. Cu toate acestea insa este greu de crezut ca, in realitate, oamenii pot dobandi supraputeri asemanatoare personajelor celebrului film de actiune.

Oamenii de stiinta de la Wellcome Trust Sanger Institute din Cambridge, impreuna cu specialistii altor doua institute din Canada si SUA, au ajuns la concluzia ca fiecare dintre noi mostenim de la parinti pana la 60 de mutatii in propriul genom (un set unic de cromozomi).

Cercetarile au relevat faptul ca mutatiile din genomul uman provin atat din spermatozoid, cat si din ovul, astfel incat acestea nu pot rezulta, exclusiv, doar de la unul dintre parinti.

Rezultatele recentului studiu contrazic ipotezele anterioare potrivit carora mutatiile provin doar de la unul dintre parinti. Pe de alta parte, oamenii de stiinta britanici au stabilit ca raportul originii mutatiilor variaza de la un individ la altul.

Mutantii din noi

Pentru a afla cat de „mutant" poate fi un om, cercetatorii au studiat genele reprezentantilor a doua familii, fiecare dintre acestea fiind alcatuita din doi parinti si un copil. Incercand sa descopere mutatii noi la fiecare dintre copii, savantii au studiat cate 6.000 de posibile mutatii in fiecare secventa a genomului.

Tot articolul, in Jurnalul National

foto: abc.net.au

Rusia: O femeie s-a trezit in timpul propriei inmormantari si apoi a murit de tot... Imagini emotionante: Intalnirea unui trib din Papua Noua Guinee cu civilizatia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x