Antena Căutare

Studiu: Maimutele isi asuma riscuri la fel ca oamenii

Cercetatorii britanici au constatat ca maimutele au capacitatea de a-si asuma riscuri asa cum fac si oamenii, relateaza The Telegraph.

De asemenea, primatele pot sa calculeze ce sanse de reusita au inainte sa faca ceva riscant. Oamenii de stiinta au ajuns la aceste concluzii in urma unui studiu in cadrul caruia mai multe maimute si-au incercat norocul cu niste pahare intoarse sub care se aflau bucati de banane.

Primatele trebuiau sa aleaga intre a primi o bucata mica de banana fara efort si a risca sa aleaga unul dintre paharele intoarse sub care se putea afla o cantitate mai mare de fructe.
In 50% din cazuri, maimutele au ales sa riste in speranta ca vor gasi mai multe fructe.

Animalele au dat dovada de precautie atunci cand cercetatorii au introdus mai multe pahare, iar sansele lor de a gasi banane au scazut. In aceasta situatie, ele au preferat sa manance fructele oferite si sa nu isi mai incerce norocul. Cimpanzeii si urangutanii au fost cei care au riscat de cele mai multe ori.

Foto: hepta.ro

Un american a mancat 362 de felii de pizza si tot nu s-a saturat... Cel mai rar mineral selenar, descoperit si pe Pamant, in Australia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x