Antena Căutare

Studiu: Trei din patru europeni nu stiu ca 112 este pentru apelurile de urgenta

Trei din patru europeni nu stiu ca 112 este numarul de urgenta pentru a contacta servicii precum ambulanta, pompieri si politie, potrivit unui comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).

Tarile europene sarbatoresc Ziua Europeana 112 si aniversarea a 20 de ani de la decizia de a crea numarul european de urgenta 112. Acest numar este comun pentru toate cele 27 de tari ale Uniunii Europene si este utilizat pentru a contacta gratuit serviciile de urgenta.

"Desi exista zeci de numere de urgenta in cadrul Uniunii Europene, doar 112 poate fi folosit pentru a contacta serviciile de urgenta (ambulanta, pompieri si politie) in orice tara din UE. Din pacate, la 20 de ani dupa crearea sa, inca trei din patru europeni nu cunosc ca 112 este disponibil la nivel european", se arata in comunicat.

Cu prilejul Zilei Europene a Numarului Unic, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, administratorul SNUAU, a organizat in toate Dispeceratele 112 din Romania vizite ale elevilor, cadrelor didactice si ale jurnalistilor. Copiilor le-au fost explicate importanta si utilitatea Numarului Unic European de Urgenta 112 si modul corect de apelare. In Bucuresti, 140 de elevi au vizitat Centrul de Primire Apeluri de Urgenta 112.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) este institutia care are rolul de a realiza politica Guvernului in sectoarele comunicatiilor electronice si audiovizuale, serviciilor postale, tehnologiei informatiei si in domeniul serviciilor societatii informationale si ale societatii bazate pe cunoastere din Romania.

Sursa: Jurnalul National

SUA: Batrana salvata cu ajutorul site-ului Facebook... FOTO! Sapte plante care nu ar trebui sa existe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x