Antena Căutare

SUA au vrut sa arunce in aer LUNA pentru a castiga Razboiul Rece

In urma cu mai bine de 50 de ani, Statele Unite ale Americii planuiau sa declanseze o explozie nucleara pe Luna, pentru a castiga Razboiul Rece.

Lansarea primului satelit de catre Uniunea Sovietica, a facut ca SUA sa se gandeasca serios la un astfel de plan, pentru a-i intimida pe rusi si pentru a-si demonstra suprematia in lume. Proiectul secret al Agentiei Spatiale Americane (NASA) s-a numit "Studierea posibilitatii unui zbor de cercetare pe Luna” sau "Proiectul A119" si era condus de Carl Sagan.

O racheta care transporta o bomba cu hidrogen urma sa fie lansata de pe Pamant, in 1959, avand Luna ca tinta. Insa, din cauza greutatii prea mari, aparatul nu s-a putut desprinde de la sol. Planul era ca impactul sa se produca in partea vizibila a Lunii, in asa fel incat norul-ciuperca sa fie luminat de soare si vizibil de pe Pamant. Bomba avea sa fie la fel de mare ca cea de la Hiroshima.

Totusi, Pentagonul a renuntat la proiect, deoarece racheta ar fi putut avea consecinte grave asupra omenirii.

Intregul plan a fost dezvaluit de fizicianul Leonard Reiffel, care a fost implicat in proiect, intr-un interviu acordat in anul 2000.

Oficialii americani nu au vrut sa comenteze cazul.

Doi instalatori americani au gasit o comoara sub dusumea. 12 borcane pline cu praf de aur... Cel mai mare mall din lume va fi construit in Dubai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x