Căutare Live

Sunetul ciudat pe care îl scoate Pământul la fiecare 26 de scunde. Nimeni nu știe ce e

Pământul pulsează la fiecare 26 de secunde, iar oamenii de știință încă nu au reușit să descopere enigma nici după 60 de ani. Sunetul pământului ar putea fi un fenomen armonic sau un ciripit seismic regulat cauzat de energia soarelui

Sunetul ciudat pe care îl scoate Pământul la fiecare 26 de scunde. Nimeni nu știe ce e

Profimedia

La începutul anilor 1960, un geolog pe nume Jack Oliver a documentat mai întâi pulsul, cunoscut și sub numele de „microseism”, potrivit Discover. Oliver, care la acea vreme lucra la Observatorul Geologic Lamont-Doherty al Universității Columbia, a auzit zgomotul, dar nu avea instrumentele avansate pe care seismologii le au acum la dispoziție pentru a descoperi ce este.

Sunetul ciudat al Pământului ar proveni din Golful Guineei

De atunci, oamenii de știință au petrecut mult timp încercând să afle de unde vine pulsul planetei noastre: „o parte din Golful Guineei numită Bight of Bonny”, spune Discover.


Unii cercetători cred că pulsul are un fel de cauză prozaică. Sub oceanele lumii, platforma continentală acționează ca o gigantică spargere de val - este limita de la marginea foarte îndepărtată a masei continentale nord-americane în care cea mai înaltă parte a plăcii cade în cele din urmă în câmpia profundă abisală. Oamenii de știință au teoretizat că, pe măsură ce valurile lovesc acest loc specific de pe platoul continental din Golful Guineei, s-ar produce acest puls regulat.

Alți cercetători sunt de părere că sunetul este cauzat un vulcan care este, de asemenea, foarte aproape de locul critic: „Asta pentru că punctul de origine al pulsului este aproape de un vulcan de pe insula São Tomé din Bight of Bonny”, explică Discover. Și există un microseism vulcanic similar, care este deja bine documentat în Japonia.

Oamenii de știință au studiat pulsul și au dezbătut originea acestuia, dar nu a ajuns la un punct comun. Discover explică faptul că cercetătorii au studiat probabil evenimente seismice cu prioritate mai mare.

MESAJE DE PAŞTE: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnul... Mesajul secret ascuns în spatele sculpturii cu Iisus din Rio de Janeiro. Ce au descoperit vizitatorii...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri