Antena Căutare

Super Mario din viața reală nu era nici pe departe instalator. Cine a fost bărbatul și cum a ajuns Nintendo să numească jocul după el. „Tot aștept banii”

Super Mario din viața reală nu era nici pe departe instalator. Mario Arnold Segale, bărbatul după care Nintendo a numit jocul video-fenomen, a fost un om de afaceri de succes, căruia compania îi era datoare.

Super Mario din viața reală nu era nici pe departe instalator. Mario Arnold Segale, bărbatul după care Nintendo a numit jocul video-fenomen, a fost un om de afaceri de succes, căruia compania îi era datoare.

Deși a devenit celebru după ce Nintendo a numit jocul „Super Mario” după el, Mario Arnold Segale a refuzat să profite de această faimă, dorind să fie cunoscut pentru propriile sale realizări.

Cine a fost Mario Segale. Părinții lui au fost migranți fermieri

Ca singur fiu al unor fermieri migranți cu origini italiene – Louis și Rina Segale, Mario Arnold Segale a fost un inovator în domeniul construcțiilor.

El și-a fondat propria companie de construcții, la începutul anilor 1950, cu un singur camion de gunoi, înainte de a se căsători cu soția lui, Donna, în anul 1957.

Mi târziu, Mario Segale a continuat strategia de investiție în proprietăți a părinților lui și a devenit un dezvoltator imobiliar de succes. În 1998, el și-a vândut afacerea în construcții, M.A.Segale Inc., hotărând să se concentreze doar pe proprietățile sale.

În timpul său liber, Mario Segale obișnuia să meargă la pescuit sau la vânătoare. El iubea, între altele, culoarea roșie, mâncarea italiană fără brânză, glumele bune, dar și avionul personal.

Cum a ajuns Nintendo să numească jocul după Mario Segale

Personajul din jocul video „Super Mario” a fost numit inițial „Jumpman” înainte ca Nintendo să închirieze un spațiu de la Mario Arnold Segale – în Segale Business Park din Tukwila.

În anii 1970, compania Nintendo a închiriat acest spațiu deținut de Segale. La un moment dat, Mario Segale ar fi intrat în clădire pentru a cere plata chiriei. Pentru a-l îmbuna, reprezentanți ai companiei Nintendo i-au promis că îl vor face personaj într-un joc video.

Segale a glumit în cadrul unui interviu din 1993 că încă așteaptă să fie plătit de Nintendo pentru drepturi de autor.

„Super Mario” este văzută drept una dintre cele mai de succes francize de jocuri video din toate timpurile.

Mario Arnold Segale a murit sâmbătă, la vârsta de 84 de ani, înconjurat de familie, în orașul Seattle din Washington.

El a lăsat în urmă o soție în vârstă de 62 de ani, Donna, patru copii - Lisa Atkins (Robert), Mark Segale (Keri), Tina Covey (Todd), Nita Johnson (Brian) - și nouă nepoți.

Alexandru Vlahuţă, primul scriitor care a făcut reclamă României. În an Centenar, este momentul să ne amintim de ”Români... Descoperire uluitoare! Ce s-a găsit într-un vas vechi de peste 2000 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x