Antena Căutare

Creștinii se tem! Super-Luna din ianuarie anunță o profeție cumplită! Ce se va întâmpla

Fenomenul „super Luna sângerie a lupului” va avea loc în curând şi specialiștii informează că este vorba despre o combinaţie între eclipsă totală şi super-Lună! Când se va petrece și ce se va întâmpla?

Fenomenul „super Luna sângerie a lupului” va avea loc în curând şi specialiștii informează că este vorba despre o combinaţie între eclipsă totală şi super-Lună! Când se va petrece și ce se va întâmpla?

Aceasta va fi singura eclipsă totală de Lună din următorii doi ani. Ea va fi vizibilă în America de Nord şi de Sud, în anumite părţi din Europa şi puţine regiuni din Asia.

În timpul evenimentului, timp de o oră, luna va avea o culoare roşiatică şi va părea puţin mai mare decât de obicei. Fenomenul se va produce în noaptea dintre 20 și 21 ianuarie.

Termenul „Lună sângerie” vine de la nuanţa roşie pe care pare să o aibă Luna în timpul eclipsei. În timp ce ea trece prin dreptul Pământului, planeta noastră blochează aproape toate lumina solară ce cade pe Lună. Singura lumină care ajunge este difractată de atmosfera terestră, rezultând astfel culoarea roşiatică.

Creștinii se tem! Super-Luna din ianuarie anunță o profeție cumplită! Ce se va întâmpla

În mediul online au apărut tot felul de discuții aprinse după ce un pastor pe nume Paul Begley din Statele Unite ale Americii a susținut că Super-Luna este de fapt un semn biblic, o profeție ce anunță sfârșitul lumii. Așa cum era de așteptat, aceste presupuneri au stârnit numeroase controverse în mediul online. Unii creștini cred în acest semn, în timp ce alții au ales să fie ceva mai rezervați.

DE CE SE MAI NUMEȘTE ȘI „LUNA LUPULUI”

Potrivit time.com, termenul „Luna lupului” vine de la numele pe care unele grupuri de amerindieni le dau eclipselor de lună care au loc de-a lungul unui an. Cea din luna ianuarie a fost numită aşa pentru că „în timpul iernii geroase, cu zăpezi mari, haitele de lupi urlă flămânde la marginea satelor indiene”.

Potrivit National Geographic, ea va fi vizibilă în America de Nord, de Sud, Islanda, Groenlanda, părţi din vestul Europei şi Africii. Oamenii din Europa şi Africa de Est vor putea să vadă o eclipsă parţială.

Mai multe site-uri, precum timeanddate.com, vor transmite live fenomenul.

Eclipsa totală de Lună va începe duminică, 20 ianuarie, la ora 23.41 EST (21 ianuarie, ora României 06.41) şi va dura o oră. Maximul va fi la 00.16 EST, potrivit Space.com.

Următoarea eclipsă totală de Lună va avea loc pe 26 mai 2021.

Mii de români au distribuit o fotografie cu un castel din Germania, convinşi că se află într-o comună din judeţul Arad... Ce să faci ca să ți se îndeplinească dorințele! Lidia Fecioru a dezvăluit secretul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x