De Paște dorințele se împlinesc. Ce trebuie să faceți pentru asta. Superstiții și obiceiuri practicate de sărbătoarea pascală

Sărbătoarea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos a adunat de-a lungul timpului numeroase tradiții și superstiții la care oamenii au recurs. Scopurile acestora era fie de protecție divină, fie de îndeplinire a anumitor dorințe.

Obiceiuri și superstiții de Paște

La sate, aceste obiceiuri erau bine înrădăcinate și nu se putea problema ca ele să nu fie respectate. Superstițiile difereau în funcție de zonă.

Iată câteva superstiții practicate de Paște

În dimineața de Paște toată familia trebuie să se spele pe față cu așa zisa apă neîncepută, în care se pune o monedă, un ou roșu și un mănunchi de urzici. În acest fel, spuneau bătrânii, vei avea parte de bogăție, moneda simbolizând acest lucru. Oul roșu pus în apă simbolizează sănătatea, se spunea că vei fi roșu în obraji precum oul. Urzicile reprezentau vitalitatea, energia și agerimea.


Ouăle de Paşte protejează de ghinioane, iar tradiția spune că coaja lor trebuie îngropată în pământ. Astfel animalele din gospodărie vor fi ferite de deochi.


Fetele nemăritate dacă vor păstra cojile ouălor înroșite de Paște, vor grăbii căsătoria.

Pragul casei trebuie trecut în ziua de Paște, mai întâi de un băiat, nicidecum de o fată, ca să nu se creeze discordie în familia respectivă., tot restul anului.

Cum să colorezi ouăle de Paște, fără să folosești vopsea. Este natural și mult mai sănătos. Trucuri folosite din bătrâni

În noaptea de Înviere când se trag clopotele la slujbă, este bine să ţii un fier între dinţi, astfel încat să fii ferit de dureri de măsele întreg anul.

Tot în Noaptea Învierii nu trebuie să dormi deloc, dacă vrei să ți se îndeplinească dorințele. Acum cerul se deschide, iar rugăciunile ajug direct la Dumnezeu.


Tot în Noaptea Învierii se deschid cerurile, iar sufletele rudelor decedate vin la casa unde au locuit înainte de plecarea din această lume.

Obiceiuri de Paște


De Paște nu se mănâncă pâine deloc, numai pască.

Citește și
O mai recunoști? Cum arată acum Stana Izbașa, artista care făcea senzație alături de Nicu Paleru
O mai recunoști? Cum arată acum Stana Izbașa, artista care făcea senzație alături de Nicu Paleru
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Horoscop 26 septembrie 2021. Informațiile momentului pentru zodii
Horoscop 26 septembrie 2021. Informațiile momentului pentru zodii
Mai multe articole

A doua zi de Paște fetele nemăritate erau udate cu apă de către băieții care veneau în vizită, în grupuri pe la casele lor. În Ardeal se practică și acum stropitul ca parfum. Tinerii umblau în grupuri pe la casele fetelor și le stropeau cu parfum. Fetele trebuiau să-i ospăteze cu toate bunătățile pregătite pentru Paște.

Suntem în Săptămâna Mare. Ce spune tradiția că trebuie să faci în aceste zile pentru a fi ferit de necazuri și pentru a fi sănătos tot anul


Lumânarea care arde și care este sfințită în Noaptea Învierii, trebuie păstrată pe tot parcursul anului. În caz de vreme extremă, boală sau alte nenorociri ea trebuie aprinsă, pentru a îndepărta toate necazurile.


De Paște se poartă îmbrăcăminte albă și nouă. Dacă în Săptămâna Mare s-au purtat veștminte negre, odată cu venirea Învierii, trebuie înlocuite cu cele albe, ca semn al renunțării la doliu, al reînvierii și revenirii la viață, precum a făcut-o Mântuitorul.

Curățarea corectă a tenului. Cum să alegi produsul potrivit tipului tău de ten
Curățarea corectă a tenului ar trebui să se facă în fucție de nevoile pe care pielea...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021. Taurii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021 aduce multe schimbări în viața nativilor din zodiac....
Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Trei nativi vor fi puși la încercare pe parcursul zilei de astăzi. Trei zodii vor fi ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. Printre acestea se numără nativii din zodia Taurului, din zodia Racului și din zodia Scorpionului. Acești trei nativi vor fi nevoiți să învețe cum să-și depășească problemele cu grație și răbdare.
Catine.ro
Ultimele știri