Antena Căutare

Superstitiile afecteaza performanta intr-o masura mai mare decat se crede

Un studiu recent facut de cercetatorii de la Universitatea din Koln a demonstrat ca superstitiile afecteaza atat functiile cognitive de baza cat si stabilirea scopurilor.

La cercetare au participat 300 de voluntari, care au fost rugati sa aduca de acasa un obiect despre care ei cred ca le poarta noroc. Cu o ora inainte de experiment, subiectilor li s-a cerut sa lase talismanele (obiectele norocoase) intr-o incapere pe motiv ca ar urma sa fie fotografiate.

Exact inainte de debutul testului de memorie pentru care fusesera chemati, jumatate din participanti au primit talismanul inapoi, in timp ce celeilalte jumatati li s-a spus ca e o problema cu camera de fotografiat si ca il vor primi dupa experiment.

S-a constatat ca cei care au primit obiectele norocoase inapoi au avut rezultate mai bune la testele de memorie decat cei carora li s-a spus ca le vor primi dupa. Mai mult, cei din prima categorie si-au fixat obiective mult mai indraznete decat cei din a doua, semn ca superstitiile afecteaza performanta prin cresterea sau diminuarea increderii in sine.

foto: lifeslittlemysteries.com

Vezi imagini din avion cu autostrada Arad – Timisoara!... Studiu: Utilizatorii de Internet Explorer au un IQ mai mic decat cei care folosesc alte browsere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x