Antena Căutare

I-au distrus FICATUL! A vrut să fie sănătos, dar acum are nevoie de un TRANSPLANT de ficat! Totul de la niste suplimente alimentare

Ar fi trebuit să îl ajute, să îl facă mai sănătos. Cu toate astea, un bărbat din Statele Unite s-a ales cu ficatul distrus. Cum s-a întâmplat? Prin consumul de suplimente alimentare pe bază de ceai verde, după cum informează BBC. 

Ar fi trebuit să îl ajute, să îl facă mai sănătos. Cu toate astea, un bărbat din Statele Unite s-a ales cu ficatul distrus. Cum s-a întâmplat? Prin consumul de suplimente alimentare pe bază de ceai verde, după cum informează BBC.

Aceasta este povestea lui Jim McCants, care locuiește în Dallas. Tatăl lui Jim a murit când avea 59 de ani, secereat de un infarct. Speriat că i-a putea împărtăși soarta, Jim a început să aibă grijă de sănătatea lui. Din momentul în care a împlinit 50 de ani, a adoptat un stil de viață sănătos. A urmat toți pașii recomandați de experți în fitness și sănătate: a făcut exerciții fizice, a dat jos câteva kilograme, și-a schimbat alimentația și a început să ia suplimente alimentare pe bază de ceai verde.

Acum, Jim are nevoie de un transplant de ficat. Pentru starea în care a ajuns, bărbatul dă vina pe suplimentele alimentare.

Cum s-a ajuns aici? În ziua în care fiul lui a absolvit facultatea, Jim a a avut nevoie de îngrijiri medicale. În urma investigațiilor făcute la spital, i s-a spus că are leziuni grave la ficat și că singura lui șansă ar fi un transplant.

I-au distrus FICATUL! A vrut să fie sănătos, dar acum are nevoie de un TRANSPLANT de ficat! Totul de la niste suplimente alimentare

Cum Jim nu era consumator de alcool, nu a luat niciodată medicamente și nici nu a fumat, motivul pentru care ficatul lui ajunsese într-un asemenea grad de degradare era un mister.

Singurul „tratament” pe care îl lua erau suplimentele alimentare pe bază de ceai verde, despre care se spunea că sunt benefice funcționării cordului, ajutau la pierderea în greutate și că previn cancerul.

Directorul Universității de Medicină din Carolina de Nord, Herbert Bonkovsky, a explicat ce a pățit Jim: ”Dacă bei ceai verde în cantități moderate, nu ești în pericol. Riscul intervine pentru cei care consumă extracte concentrate.”

Galatul de epigalocatehină este un ingredient cu mare potențial toxic, în legătură cu care au apărut numeroase îngrijorări.

”Unii oameni iau aceste suplimente ca să slăbească, nu mănâncă. Știm de la testele pe animale că cele care nu mâncau absorbeau o cantitate mai mare de catehine decât animalele sătule. Ar putea fi vorba și de alți factori: medicamente, substanțe chimice, alcool care contribuie”, a spus profesorul Bonkovsky.

De ce trebuie să stea mireasa în partea stângă a mirelui, în biserică. Motivul este cât se poate de bizar, dar trebuie r... VIDEO| ”Călătoriile în timp există, dar sunt ascunse publicului!” Spune că vine din viitor, are DOVEZI și un AVERTISMENT...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x