Antena Căutare

Sute de bufnite au fost eliberate in salbaticie, dupa ce pasiunea pentru "Harry Potter" s-a stins

Odata cu isteria declansata de seria de romane si filme “Harry Potter” au inceput sa apara pe piata britanica sute de cereri pentru bufnite. Insa acum, dupa ce fascinatia fanilor pentru micul vrajitor s-a mai stins, exista temeri cum ca alte sute de astfel de pasari au fost eliberate in salbaticie, desi acest lucru este ilegal in Marea Britanie, conform Jurnalul.

Bufnitele sunt pasari care pot trai si 20 de ani si necesita ingrijiri speciale si costisitoare. Ingrijitorul unui astfel de adapost de animale spune ca s-a ales, in ultimele luni, cu peste 100 de bufnite, aduse de proprietari care se saturasera de ele. "Inainte sa apara filmele aveam sase bufnite in adapost. Acum avem peste 100", spune Pam Toothill, de la adapostul specializat Owlcentre din Corwen.

"Totul din cauza lui Harry Potter. Oamenii s-au gandit ca bufnita lui Potter e dragalasa si si-au luat si ei cate una. Numai ca acum s-au plictisit si s-au saturat sa aiba grija de ele. Adevarul e ca necesita multa ingrijire. In mod ideal, ar trebui o cusca de cinci metri, care costa in jur de 900 de lire sterline", spune ingrijitorul.

In Marea Britanie oricine poate detine o bufnita din speciile neprotejate, insa este ilegal sa o elibereze in salbaticie. Expertii se tem, insa, ca multi proprietari de bufnite au ignorat acest lucru.

Temerea este ca, odata eliberate, bufnitele fie vor muri de foame, daca speciile nu sunt adaptate la mediul britanic, fie vor prelua teritoriile bufnitelor salbatice.

Foto: Hepta

O americanca mananca pietre atunci cand este trista... Cea mai batrana femeie care a cucerit Everestul are 73 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x