Antena Căutare

GALERIE FOTO! Sute de femei acoperite doar de vopsea. In Austria a avut loc Festivalul International de Bodypainting

Trupurile celor mai nonconformiste reprezentante ale sexului frumos au devenit adevarate sevalete pentru artistii de bodypainting. Sute de personaje inspirate din natura si din literatura SF au luat viata din culoarile vii si din pensulele manuite de creatorii "picturii trupului" si s-au adunat la Festivalul International de Bodypainting, aflat la a 16 editie. Gazda de anul acesta a fost orasul austriac Poertschach. 

Festivalul este unul dintre cele mai mari evenimente de profil, din lume. Pe durata unei saptamani, orasul gazda este invadat de explozia culorile si de "teleportarea" personajelor, venite parca dintr-un univers paralel. Acest univers, care "traieste" numai sapte zile, este asaltat de vizitatori din toate colturile lumii. Acestia participa la diverse demonstratii, workshop-uri, concerte si, desigur, urmaresc probele competitiei.

Concurentii se pot inscrie la cinci categorii, trasate in functie de tipul de tehnica folosita in aplicarea vopselelor multicolore: pensula/burete, aerograf (pulverizarea culorilor lichide), efecte speciale, efecte UV si facepainting. Toate categoriile au premii si trofee separte. Artistii de bodypainting pot folosi... atat modele feminine, cat si masculine. Singura regula impusa de organizatori este ca sexul frumos sa poarte lenjerie intima. Topless-ul este permis. Multe dintre modelele care isi ofera corpul pentru "exprimarea" creatorilor sunt voluntare. Experienta unica a metamorfozei intr-un personaj si petrecerile alerte din cele sapte seri de festival sunt mai mult decat multumitoare pentru ele.

Istoria festivalului incepe in anul 1998, cand Alex Barendregt, un angajat al unei agentii de turism locale, a primit misiunea de a organiza un eveniment de vara nou, in Seeboden, Austria. Ideea de a realiza un eveniment dedicat bodypainting-ului i-a venit dupa ce vazut o poza care infatisa un personaj pictat din cap pana in picioare.

FOTO: facebook.com/world.bodypainting

Vezi cum se rezolva certurile in China! Dupa ce s-au fugarit cu masinile de lux pe strazi, doi barbati, tata si fiu, s-a... GALERIE FOTO! Desene 3D impresionante! O strada din Paris teleporteaza trecatorii intr-un alt univers...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x