Sute de persoane au ajuns de urgență la spital și au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat castraveți de la un producător. Legumele nu erau stropite, dar oamenii au început să se simtă rău și au mers la doctor.
Castraveții sunt unele dintre cele mai apreciate legume din lume. Ieftini și potriviți la numeroase feluri de mâncare, aceștia sunt consumați mai ales în timpul verii pentru faptul că au un conținut ridicat de apă și pentru faptul că sunt un aliment bazic, slab caloric, ce aduce un plus de savoare salatelor.
Pentru aproximativ 450 de persoane, consumul de castraveți de la un producător local s-a transformat într-un adevărat coșmar.
Sute de oameni au ajuns la spital după ce au mâncat castraveți de la un producător. Legumele nu erau stropite cu substanțe chimice. Ce s-a întâmplat
Oamenii au cumpărat legumele de la un agricultor din Florinda (Statele Unite ale Americii) și, la scurt timp după ce au consumat castraveții, au ajuns de urgență la spital, acuzând stări de rău. Castraveții nu erau stropiți cu substanțe toxice, dar un total de 450 de oameni au ajuns la spital de urgență.
Cercetările făcute de autoritățile competente au scos la iveală faptul că pacienții sufereau de salmonella provenită de la castraveții cumpărați de la producătorul respective. Informațiile au scos la iveală că omul obișnuia să își stropească legumele cu apa dintr-un canal de apă aflat în preajmă. Testele effectuate au scos la iveală faptul că apa era infestată cu salmonella, o bacterie ce poate cauza grave probleme de sănătate. Testele speciale au arătat că inclusiv pământul era infectat cu diferite tipuri de salmonella, au informat cei de la nypost.com.
Citește și: Rețeta simplă pentru castraveți de vară în saramură. Secretele bunicuțelor care dau gustul perfect
Potrivit specialiștilor, situația s-ar fi putut preveni dacă respectivul canal de apă ar fi fost tratat pentru eliminarea salmonellei și a altor pericole similar. Producătorului respectiv de castraveți i s-a interzis să mai producă sau să mai comercializeze legumele până la finalizarea anchetei.
Ce se întâmplă dacă ai consumat produse infestate cu salmonella
De cele mai multe ori persoanele care consumă produse contaminate cu salmonella pot dezvolta o infecție ce poartă denumirea de salmoneloză.
Infecția duce la apariția unor simptome precum: dureri abdominale, febră, greață și scaune moi. În general, simptomele apar la câteva ore sau chiar 2 zile distanță după ce produsele infestate au fost consumate și pot persista până la câteva zile sau săptămâni.
Dacă simptomele sunt greu de gestionat, iar acestea nu dau semn că s-ar ameliora, medicii ne recomandă să cerem ajutorul pentru un tratament medical adecvat.
Copiii, persoanele în vârstă, bolnave sau imunodeprimate sunt cele mai predispuse la complicații de pe urma infecției cu salmonella.
Stațiunea din România unde te simți ca în insula Santorini. Cei care au ajuns aici au rămas fără cuvinte... O femeie de 102 ani merge zi de zi la muncă și spune că nu are vreun gând de pensionare. Femeia muncește încă din 1940. ...