Antena Căutare

Tânărul care avea 82 de dinți. Medicilor nu le-a venit să creadă ce au descoperit când a deschis gura

Un adolescent de 17 ani i-a uimit pe medici când a ajuns la spital cu maxilarul umflat. Specialiștii au descoperit că tânărul avea 82 de dinți.

colaj cu zambetul unui barbat pe scaunul dentistului si un medic cu 2 asistente care analizeaza o radiografie dentara intr-un cabinet Galerie
Acest sindrom semnalează că Nitish avea o tumoră în zona maxilarului, boală cu care se confrunta de 5 ani. El avea 82 dinți depozitați în două calupuri, în maxilar, de o parte și de alta a bărbiei. | Shutterstock

Atenție! Imagini cu un puternic impact emoțional!

Nitish Kumar, un adolescent din Bihar, a avut nevoie de o intervenție chirugicală de 3 ore pentru ca medicii să îi extirpeze o tumoră ce consta în 82 de dinți. Numărul normal de dinți pe care îl are un om este de 28.

Se pare că tânărul sufera de sindromul odontoma, conform diagnosticului medicilor. Acest sindrom semnalează că Nitish avea o tumoră în zona maxilarului, boală cu care se confrunta de 5 ani. El avea 82 dinți depozitați în două calupuri, în maxilar, de o parte și de alta a bărbiei.

De ce avea 82 dinți - Explicația medicilor

Medici au fost complet surprinși să constate că el avea cu 50 de dinți mai mult decât un adult obișnuit. Tânărul s-a luptat timp de 5 ani cu acest complex, până a ajuns pe mâna medicilor de la Institutul Medical de Științe Indira Gandhi din Bihar.

Citește și: Sydney Smith, "femeia-girafă" din Statele Unite, și-a scos cele 15 inele de pe gât. Cum arăta și cum arată acum tânăra

Medicul care s-a ocupat de acest caz bizar, Dr. Manish Mandal, a spus că sindromul lui s-a înrăutățit o dată cu trecerea timpului din cauz lipsei unui tratament adecvat. Înainte de operație, radiografiile arătau că maxilarul său este extrem de inflamat, iar fața lui era complet schimbată din cauza numărului mare dinți depozitați în structura osoasă a feței. Colecția mare de dinți care se afla în partea de jos a feței a fost un chin pentru adolescent și a avut nevoie de o operație dificilă pentru a arăta din nou normal, potrivit Times Now News.

Imaginile au devenit virale, timp în care Nitish Kumar spera să își reia viața normală. O echipă de specialiști a analizat cazul, printre care și Dr. Priyankar Singh de la unitatea de maxilo-facială, asistată de Dr. Javed Iqbal.

"Cel mai mare dinte din lume"

Se pare că acesta nu e un caz singular în India, de vreme ce un doctor indian a descoperit un dintre de aproape 4 centimetri la un tânăr de 20 de ani.

Citește și: Nannette Hammond, femeia care vrea să fie Barbie în carne și oase. Cum arăta înainte să cheltuie 350.000 lire pe operații estetice

Acest dinte era pe punctul de a stabili un record, ca “cel mai mare dinte din lume”. Pawan Bhavsar, un student din Madhya Padesh, a ajuns la un medic dentist după ce a acuzat mai mult timp o durere severă de maxilar și avea gingia umflată.

Medicul i-a scos doi dintre dinții care îi cauzau durerea cumplită și a constat cu stupoare că unul dintre ei avea 3,9 centimetri.

Nannette Hammond, femeia care vrea să fie Barbie în carne și oase. Cum arăta înainte să cheltuie 350.000 lire pe operați... O mamă a doi copii s-a filmat o zi întreagă după ce iubitul ei a acuzat-o că nu face nimic. Imaginile au devenit virale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x